BEAT THIS! A HIP HOP STORY

Dijous 9 de maig
De 19.30 a 20.30 h

09/05/2019
Preu: Gratuït. Cal inscripció prèvia

Fontaine atrapa el hip-hop en la seva incipiència amb un treball narratiu original i elèctric com una pel·lícula de marcians. Bronx apocalíptic, Kool Herc, “Planet Rock”, B-Boys, noies rapejant... Tots els films posteriors han robat metratge d’aquí. Director Dick Fontaine. UK, 1984.

 

És possible que algunes de les primeres imatges de Beat This! us resultin estranyament familiars. No us inquieteu, no esteu tenint una experiència extracorporal, ni cap esperit B-Boy us ha envaït el cos. Hi ha una explicació perfectament raonable: tots els films posteriors centrats en el mateix tema han robat metratge d'aquí. Aquesta historieta del hip-hop, amb textura pop i narrativa pròpia, ens va explicant els diversos aspectes de la cultura (grafit, breakdance, rap, punxar discos...) a ritme de ficció. La veu d'un DJ radiofònic és la que enllaça les imatges de nois que ballen amb el vídeo de "Planet rock" amb les noies que rapegen, Kool Herc fent de les seves (les cèlebres imatges del cotxe amb altaveus gegants circulant per un Bronx apocalíptic), trens pintats, la reunió de la Zulu Nation, els discjòqueis muntant la festa al parc, la competició de ballarins al club (els Dynamic Rockers en ple)... Fontaine va aconseguir atrapar el hip hop en el seu inici (1984, ni més ni menys) amb un treball tan original i elèctric com una pel·lícula de marcians. Clàssic. 

VOSE

 

Presentat per Xavi Puig

Xavi Puig viu la música a través de la ràdio dirigint i presentant el programa Negra Nit des de 2013. Com a DJ, és el creador de les playlists a la web i app Tape On Me, i actualment se'l pot escoltar fent sessions en viu a les sales Magic i Milano (Bcn).

 

Reserva l’entrada aquí:https://bit.ly/2WVDdaG

On: Centre Cultural Albareda
Adreça: Albareda 22- 24

Web: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Telèfon: 934 433 719
Email: ccalbareda@ccalbareda.cat

Compartir