NAS: TIME IS ILLMATIC

Dijous 23 maig
De 19.30 a 20.30 h

23/05/2019
Preu: Gratuït. Cal inscripció prèvia

La ruta cap al “disc perfecte” del hip-hop està pavimentada amb pares artistes, beef entre rapers, amics morts, infantesa problemàtica i rebuig del sistema educatiu. Erykah Badu, Pharrell Williams, Alicia Keys i molts altres es postren davant del debut de Nas. Director One9. EUA, 2014.

 

La ruta cap al "disc perfecte" del hip-hop no està pavimentada amb rajoles d'or, sinó amb rocs feridors i obstacles de gran envergadura. Time is Illmatic analitza el disc amb què Nas va voler que experimentéssim la seva vida i ens miréssim el hip-hop amb uns altres ulls, però també ens porta –amb la seva pròpia veu- per l'ondulant sender previ. Pares artistes que van marcar la pauta ("Fos el que fos el que féssim, ho dúiem a dalt de tot i ho fèiem amb dignitat"), una infantesa problemàtica tot i que envoltada de llibres i música, beef entre rapers, amics desapareguts (el seu millor col·lega va morir en una baralla) i complet rebuig del sistema educatiu ("Llegiu els vostres llibres", els va aconsellar el seu pare) són algunes de les claus de la seva singularitat. Un cicló d'estrelles del hip-hop d'avui es postren davant del debut de Nas: Erykah Badu, Pharrell Williams, Alicia Keys, J. Cole, Busta Rhymes i molts altres. També la vella escola que el va veure enlairar-se: KRS One, Marley Marl, Roxanne Shanté, Biz Markie, MC Serch, Main Source... L'àlbum s'examina en tots els detalls, fins al punt de revisar què va ser dels xavals que apareixien a la foto de contraportada (Nas s'assabenta al film de les condemnes i infortunis d'alguns d'ells). És així d'íntim. I revelador.

 

Presentat per DJ Jum

DJ Jum té hip-hop en el seu ADN. Condueix el programa de ràdio i podcast “Distrito Apache” des de 2002, sent un dels més longeus del panorama radiofònic estatal dedicat a la cultura hip-hop i la seva música, setmanalment des de l'emissora barcelonina Contrabanda FM. Col·leccionista de vinils i amant apassionat de la música amb groove, pot combinar de forma versàtil en les seves sessions: rap d'actualitat i clàssic, beatmakers, funk infecciós, soul samplejable, ritmes cinemàtics o rare grooves de les més exòtiques procedències,

VOSE

Tràiler: https://bit.ly/1qzzA5c

Escolta Nas:

 

 

Web del film: https://bit.ly/2UtFFaK

 Reserva l’entrada aquí: https://bit.ly/2YUroDe

On: Centre Cultural Albareda
Adreça: Albareda 22- 24

Web: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Telèfon: 934 433 719
Email: ccalbareda@ccalbareda.cat

Compartir