Tarda de cinema: Figures Ocultes
Director: Theodore Melfi. VOSE - Cinema

De 20.00 a 21.30

08/03/2019
Preu: Gratuït

Hidden Figures (original en anglès de Figures Ocultes) és una pel·lícula biogràfica nord-americana de 2016 dirigida per Theodore Melfi i escrita per Melfi i Allison Schroeder. Està basada en el llibre de no ficció del mateix nom de Margot Lee Shetterly.

La pel·lícula narra la història de la matemàtica afroamericana Katherine Johnson i les seves dues col·legues, Dorothy Vaughan i Mary Jackson, qui, mentre estava treballant en la divisió segregada de West Area Computers (Calculistes de l'Àrea Oest) de Langley Research Center, van ajudar a la NASA en la Cursa Espacial. Utilitzant els seus càlculs, John Glenn es va convertir en el primer astronauta nord-americà en fer una òrbita completa al voltant de la Terra.

D'aqesta manera, les tres dones aconsegueixen convertir-se en le sprimeres dones afroamericanes en aconseguir metes fins llavors impossibles. A més del ja citat assoliment de Katherine Johnson, cal destacar que Dorothy Vaughan va aconseguir ser la primera supervisora dels serveis d¡IBM en l'Agència, mentre que MAry Jackson es va convertir en la primera dona a ser enginyera aeroespacial dels Estats Units. 

Entrada gratuïta, aforament limitat. No cal recollida prèvia d'entrada.


 

Compartir