Contemporanis a la Barceloneta: FLAMENC CONTEMPORANI

Fotografies d'Isabel Rebman, Matt Glass i disseny de David G.Llop

Dijous i dissabte

19/04/2018 > 21/04/2018
Preu: Gratuït

CONTEMPORANIS A LA BARCELONETA

PROGRAMA DE RESIDÈNCIES

El proper Contemporanis a la Barceloneta estarà dedicat al flamenc contemporani amb la programació de diverses peces tant de sala com al carrer, dins la línia de programació DANSA'M (propostes de dansa que investiguen en el treball coreogràfic i dramatúrgic).

 

DIJOUS 19 D'ABRIL A LES 20H, al CCBARCELONETA

PENSAOR, UN FILÓSOFO EN EL TABLAO de FERNANDO LÓPEZ

Sisena peça del bailaor i filòsof madrileny Fernando López. Durant la seva residència al C.C Barceloneta investigarà entorn la mirada amb la col·laboració dels músics Jero Férec i Álvaro Ramírez.

“Pensar ens obliga a detenir-nos, a moure’ns més a poc a poc o a accelerar el ritme per a córrer darrere d’una idea amb la finalitat que no se’ns escapi. Si Nietzsche presentava al «filòsof ballarí» com la figura clau del seu pensament, Fernando López posa en escena a un filòsof en un tablao de flamenc. Una peça que qüestiona, des del cos i la paraula, el plaer que ens produeix la dansa, la música i el fet de sentir-se part d’una comunitat d’espectadors.

Workshop Carmen 1936: el flamenc més enllà dels estereotips. Divendres 20 d’abril de 10 a 15h. Més info a l'apartat de TALLERS

NUDOS de IMPATIENS

Solo de dansa creat i interpretat per Aida González Olvera i acompanyat per la creació musical de David G. Llop.

“Aparences, miratges, coses que semblen ser i no són. La vida està plena de contradiccions i enganys. Depenem de disfresses i màscares que ens imposem constantment. A NuDos, aquests cobren vida per portar-nos a través dels enganys que només podem descobrir destripant el nostre propi ésser, deslligant nusos i obrint un camí per tornar a l’origen de cadascú de nosaltres i allà, reconèixer-nos”.

 

Entrada gratuïta / Recull la teva invitació el mateix dia de l'espectacle a partir de les 19h a la recepció del Centre Cívic

 

DISSABTE 21 D'ABRIL A LA PLAÇA HILARI SALVADOR

A les 18h. RECITAL POÈTIC: en memòria del tercer Festival de Flamenc de Ciutat Vella. A càrrec de Ponts Culturals

Poemes sobre el flamenc acompanyats de guitarra flamenca i ball.

Bailaora: Judith Barahona

Guitarra flamenca: Zsolt

Reciten: Aiguamaria, Llum Ventura, Núria Basté, César Lariba, José Luís Ruiz Castillo

 

A les 18.40h. WAD RAS d'INCREPACIÓN DANZA

Peça clau en la trajectòria artística de la companyia. 23 anys després de la seva creació, continua sent un referent quan a recerca en els llenguatges del flamenc i la dansa contemporània.

“Wad Ras, és el nom de la presó de dones de Barcelona; una imatge real i reconeixible, una micro societat on els sons del flamenc estan presents. Aquest univers femení és el fil conductor de l’acció, que es desenvolupa sense buscar un realisme narratiu, evocant situacions universals que es poden extrapolar a qualsevol realitat. Partim d’un espai únic i tancat on les ballarines creen un joc rítmic obert en escena amb la percussió de caixes de fusta, i on l’estètica s’acosta al so tradicional del flamenc a través del treball de sabata, la guitarra el cant. Wad Ras és un gemec, una increpació a la por, la injustícia i la desesperança”.

Coreografia i direcció: Montse Sánchez i Ramón Baeza

Música original: Antonio Martínez Ñoño, Nan Mercader i Susana Trujillo

Interpretació: Montse Sánchez, Helga Carafi, Ruth Garcia, Vanesa Domínguez i Marisa Güimil

Disseny de llums: Peni Barratxina

Muntatge musical: José Antonio Gutiérrez “Guti

 

#labarcelonetaesmou Propostes culturals que cerquen una relació més directa amb el barri

 

 

 

 

 

On: Centre Cívic Barceloneta / Plaça Hilari Salvador
Adreça: C/ Conreria 1 08003 Barcelona

Telèfon: 93 256 33 00
Email: dansa@civicbarceloneta.com

Compartir