Exposició: "El cos". A cura del Col·lectiu Minerva

Sara Rodríguez González

Dijous
De 19.30h a 21.30h

22/11/2018 > 04/01/2019
Preu: Gratuït

Del 22 de novembre al 4 de gener

Exposició “El cos”. A cura del Col·lectiu Minerva

Inauguració dijous 22 de novembre a les 19.30h. Accions inaugurals del Col·lectiu Minerva i de Sole Medina (dansa)

Les creadores de Gràcia ens conviden a una reflexió sobre el cos a través de diverses perspectives i disciplines artístiques com la fotografia, la pintura, l’escultura, el clown o la poesia.

El cos, i sobretot el cos de les dones, ha estat sempre un motiu recurrent a la història de l’art. Ha estat i és un espai on s’han exercit violències, un motiu social que ha justificat discriminacions, desigualtats i pors. Tanmateix, a la vegada, el cos pot esdevenir un espai per a la reivindicació, la subversió, l’empoderament i la lluita. El cos és un espai pel plaer, per la vida, per l’acció i el moviment. Ens identifica, diversifica i ens fa ser.

Les creadores de Gràcia experimenten amb aquesta temàtica denunciant les violències viscudes, reivindicant les seves identitats o resignificant la manera de concebre el cos i de veure’ns a nosaltres mateixes.

Artistes: Josefina Altés i Campà, Mercè Amat, Rosa Maria Arrazola, Montse Cosidó, Jéssica de Pqno...Handmade Designs, Carmen G. Junyent, Melania Garbú, Imma Garcia, Victòria Ibars, Dolors Just, Rosa Obiols, Judith Pellicer, Marta Pérez​​, Marisa Ramon, Carme Ripoll, Mercedes Rodríguez, Sara Rodríguez, Alba Tor, Teresa Vergès Adrià, Merche Ochoa.

Amb la participació del grup de veïnes del taller "La Màgia del Cos". Conduït per Nathalie Gautier, amb Cinta Cortés, Elisabet Montoya, Maribel Tramullas, Mari Carmen Rivas, Andrea Graziano, Núria Folch.

Divendres 23 de novembre de 18 a 19.30h. “Recorregut pel Cos”. Visita guiada + taller de collage amb infants de 9 a 15 anys del Casal Infantil i Franja Barceloneta.

Com es veuen les dones a elles mateixes? De quina manera afecten el masclisme i la violència a l'autopercepció i a l'autoestima? Podem transformar-ho a través de l'art?  En aquesta visita guiada veurem de quina manera les violències i els masclismes afecten les dones tot analitzant algunes de les obres de l'exposició i coneixerem com podem revertir aquesta mirada i els nostres imaginaris a través de l'art. 

 

 

Dimecres 12 de desembre a les 19h. “Minerves en acció”. LAMENTEM COMUNICAR-VOS QUE PER MOTIUS ALIENS A LA GESTIÓ DEL CENTRE, LA PROPOSTA "Minerves en acció" HA QUEDAT SUSPESA. DISCULPEU LES MOLÈSTIES OCASIONADES.

 

Activitats programades en el marc del 25N –Dia Internacional contra la Violència vers les Dones-

#labarcelonetaesmou  Propostes culturals que cerquen una relació més directa amb el barri

#dona Programació cultural en clau de gènere

 

On: Centre Cívic Barceloneta
Adreça: C/ Conreria 1

Telèfon: 93 256 33 00
Email: comunicacio@civicbarceloneta.com

Compartir