L'ÒPERA ENTRE BAMBOLINES

 

Dilluns a les 20 h / Entrada: 4,50 €

El tenor Marc Sala, veí de Sarrià, presenta una nova temporada de xerrades al voltant d’òperes que són a la cartellera d’ El Gran Teatre del Liceu.

Dilluns 14 de gener

Madama Butterfly, de G. Puccini

Torna al Liceu una de les òperes més preuades del verisme italià. El drama de Cio-Cio San, la geisha japonesa que ha estat ferida en l’orgull i en l’honor pel tinent nord-americà Pinkerton, segueix sent un dels preferits del públic operístic.

 

Dilluns 25 de febrer

Elisir d’amore, de G. Donizetti

Sembla ser que Donizetti va composar en només dues setmanes la que seria la seva òpera més famosa (amb permís de Lucia di Lammermoor). L'encant i la veritable màgia d'aquesta obra resideix en com el compositor bergamasc va saber combinar la tradició de l'òpera buffa amb altres pàgines de gran inspiració lírica, pròpies del belcanto romàntic italià. Per exemple, la famosa ària "Una furtiva lagrima" que coneixerem en detall.

 

Dilluns 25 de març

La Gioconda, de A. Ponchielli

Aquesta obra emblemàtica del període comprès entre la maduresa verdiana i el verisme incipient, és la partitura més celebrada d’Amilcare Ponchielli. Més enllà de la cèlebre “Dansa de les hores” i de l’ària del suïcidi de Gioconda, la partitura amaga moments de gran lirisme i sensibilitat postromàntics, sense oblidar la magistral orquestració i l’escriptura vocal.

 

Més info aquí

 

 

Compartir