LES VEUS DE LA REPÚBLICA

LES VEUS DE LA REPÚBLICA

Dimecres a les 19 h. Entrada gratuïta / Aforament limitat

Les Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res pública). Ponents i ciutadania parlarem de política, sociologia, comunicació, història, economia... Des d’una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial.

 

Dimecres 9 de gener

Blockchain, el proper graó tecnològic

Iniciarem amb un vídeo d’explicació de com funciona el blockchain i posteriorment un documental de Manuel Sagars “ Blockchain and us” on retrata aquesta tecnologia en entrevistes amb desenvolupadors de programari, criptòlegs, investigadors, empresaris, consultors, polítics i futuristes dels del món. A través de converses, s’aborden les implicacions socials, econòmiques que aquesta tecnologia pot suposar en un futur.

Amb Marc Rocas, Associació Blockchain de Catalunya 

 

Dimecres 6 de febrer

Les noves cares del feixisme

L’augment de la presència de l’extrema dreta a Europa i a d’altres parts a portat al feixisme a expressar-se descacomplexadament en diverses formes i territoris, guanyant la presència en els àmbits instucionals i parlamentaris de les democràcies liberals. Però és aquest mateix feixisme dels anys 30? O hem de parlar de neofeixismes?

Organitza Associació Catalana d’Investigacions Marxistes, amb Ferran Gallego.

 

Dimecres 6 de març

Cuinar, netejar, feines que importen

Cuidar a les persones que estimem, i fer totes aquelles tasques domèstiques i de cures són feines important que donen i ens donen benestar. En casos que s’externalitzen, generalment recauen en dones, sovint nouvingudes i amb alts nivells de vulnerabilitat social. El marc legal de contractació no garanteix ni de bon tros unes condicions de treball dignes, ni molt menys el reconeixement social.

Amb Las Kellys, Coopnet i Mujeres Latinas

Organitza SSG Coopera

 

Més info aquí

 

Compartir