XXV Setmana Cultural Gràcia amb Síria

Dimecres
De 19h a 20.30h

26/11/2018
Preu: Gratuït

Aquest any dediquem la Setmana Cultural a Síria, el país convidat a la XII Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Barcelona, que es farà a la Filmoteca de Catalunya a primers de novembre. 

L'objectiu d'aquesta setmana cultural és donar a conèixer la capacitat de resistència d'un poble que pateix una guerra cruenta des de fa gairebé 7 anys, amb centenars de milers de persones mortes, d'altres de ferides i desenes de milions de persones que han hagut de fugir de casa seva per la por a la guerra i la fam. Algunes d'elles s'han desplaçat als països veïns, moltes altres van iniciar una travessia cap a Europa a través del mar Mediterrani, on moltes han mort ofegades i les que aconseguiexen arribar es troben amb una Europa que els tanca les seves fronteres.

Durant la setmana també volem donar a conèixer la capacitat de sobreviure del poble sirià, que intenta mantenir la seva activitat social i cultural (creació literària, art, música i gastronomia...) sota el foc de les bombes, la vulneració constant dels drets humans, la violència indiscriminada, la fam i la pobresa.

Les activitats es faran al Centre Cívic La Sedeta (Sicília, 3231), al Centre Cívic El Coll-La Bruguera (Aldea, 15), a l'Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192) i a la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22). Per a més informació, consulteu el programa específic.

Totes les activitats són gratuïtes

Organitza: Districte de Gràcia i Sodepau

On: Centre Cívic El Coll

Compartir