10 anys d'A taula!

Dissabte
De 11 a 20h

30/09/2017
Preu: Activitats gratuïtes

L’any 2007 naixia al Poble-sec el projecte de divulgació gastronòmica A taula! Cicle de cultura i gastronomia. La cuina del Centre Cívic El Sortidor es convertia en un espai on aprendre, gaudir i compartir al voltant del menjar. Enguany, A taula! celebra 10 anys elaborant receptes i creant vincles.

Dissabte 30 de setembre, d’11 a 20h

Plaça del Sortidor

ESPAI A TAULA!

11 a 20h

Punt d’informació.

Llibreria gastronòmica amb la col·laboració de la Biblioteca Francesc Boix.

16.30 a 17.45h

Espai de ràdio a càrrec de Radioactius, la ràdio comunitària del Poble-sec.

ESPAI LA FERMENTADORA

11 a 14h i de 16 a 19h

Un projecte de Nyamnyam

Espai actiu i transgeneracional on compartirem col·lectivament aprenentatges sobre la fermentació.

Al llarg del matí, es realitzarà un taller obert d’elaboració de kimchi, xucrut, kombucha, adobats de verdures, probiòtic de gingebre... Porteu pots de vidre!

A les 16h farem miso i ràdio, amb la col·laboració d’Aviv Kruglanski i de Radioactius, per parlar de fermentació social i econòmica, tot anunciant el proper projecte de Nyamnyam “Són els microorganismes els que tindran l’última paraula”, que es portarà a terme els pròxims sis mesos –el temps en què tarda el miso a fermentar– com a projecte deslocalitzat de BCN Producció ’17.

A les 17.30h hi haurà l’activitat Visca el menjar lliure!, on intercanviarem menjar fet a casa, de collita pròpia o recol·lectat. Per a aquesta activitat cal inscripció prèvia: presencial al centre cívic o online a: http://bit.ly/InscripcionsElSortidor.

ESPAI DE CUINA

ESMORZAR SALUDABLE

11 a 11.45h

A càrrec de Mercè Homar, de mesquemenjar

Activitat adreçada a públic familiar.

Les receptes ràpides, senzilles i saludables per a la canalla... existeixen! Veniu a descobrir entrepans amb patés vegetals o melmelades i deliciosos bols de cereals amb fruites de temporada i ingredients sorpresa!

TASTET DE MAR

12 a 12.45h

A càrrec d’Anna Bozzano, d’El peix al plat

El peix, si és de proximitat, de temporada i pescat de manera artesanal, millor que millor. Preparem un tastet amb pop blanc i gust de mar Mediterrani!

TAST DINÀMIC DE VINS (Speed tasting)

13 a 13.45h

A càrrec de Cèsar Matas

Una immersió de cinc minuts en cada un dels vins que es presentaran al llarg d’aquest tast dinàmic. Degustareu vins de diferents cellers mentre aneu identificant-ne les diferències.

CAFÈ TERTÚLIA

A càrrec de Radioactius

Conversarem amb persones convidades sobre inquietuds i interessos al voltant de l’alimentació i de la gastronomia al Poble-sec, acompanyades d’un cafè i de begudes ecològiques preparades per Barrinar cap a la sostenibilitat.

GELAT ARTESÀ

18 a 18.45h

A càrrec de Maria Alcolado, de mesquemenjar

Pensem en una base de musli, un centre de fruita gelada de temporada i una cobertura que deixarem a la lliure imaginació... Recuperem l’hàbit saludable de berenar!

CONFERÈNCIA SENSORIAL: COM FUNCIONA EL GUST?

19 a 20h

A càrrec d’Ada Parellada, restauradora

Tastar, olorar, mirar, tocar... tots els sentits condicionen el gust. Participareu activament en aquesta conferència experimental, tot descobrint els vostres límits gustatius i aprenent a distingir aromes, olors, gustos i textures que abans no us havien cridat l’atenció!

Compartir