Pastisseria amb garrofa. L'alternativa local al cacau

Dilluns
De 18.30 a 21.30h

04/02/2019
Preu: Gratuït. Suplement per ingredients: 3€

Els canvis de temperatura globals, estan posant en dubte el futur dels cultius de cacau, tot i que no està científicament demostrat cal posar sobre la taula opcions més sostenibles per afavorir el medi ambient. La garrofa ha estat assenyalada durant molts anys com la xocolata de pobre, ja que era l’alternativa a la xocolata en temps d’escassetat. Amb els anys s’ha recuperat el seu consum i moltes persones la tornen a utilitzar com a alternativa al cacau. Ho fan des d’una vessant força diferent que històricament: el seu valor nutricional i el seu cultiu de proximitat. Aprofundirem en el consum i la producció de garrofa en el paisatge agrícola Mediterrani, tot fent postres de garrofa, i debatrem sobre la importància de les nostres decisions de consum per reflexionar sobre les problemàtiques globals des de la quotidianitat de la cuina. 

Inscripcions online: https://goo.gl/RuWgKp

 

 

Professor/a: A càrrec de Judit Manuel, antropòloga i màster en antropologia de la sostenibilitat

Inici d'inscripció: 10/12/2018

Compartir