L’aigua és una substància extraordinària. No podem entendre la nostra existència ni la nostra civilització sense el paper primordial de l’aigua. És el compost més abundant a l’univers i el senyal més preuat en l’exploració de planetes. Tot i la seva abundància, és una substància estranya, de la qual es coneixen més de setanta propietats peculiars: és gairebé l’únic sòlid que flota en el seu líquid i aquesta propietat és la que permet l’abundància de vida submarina; n’hem de beure constantment, però pot ser la substància més corrosiva; és un líquid que ho travessa gairebé tot, però pot ser un metall; l’aigua dolça és vital, l’aigua salada ens fulmina; és gairebé incolora, però a la natura ens en mostra tots els colors... Voleu saber per què? Descobrirem la faceta més científica d’aquest element tant present a la cuina i a les nostres vides.
Aquesta activitat forma part del projecteToc-toc: Xerrades divulgatives d’investigadors de la UB
Activitat inclosa en el marc de l’AiguArt amb el suport de Barcelona Cicle de l’Aigua S.A