Sala Stripart
Art jove emergent

07/11/2019 > 03/12/2019
Preu: Entrada gratuïta

La sala Stripart està dedicada al foment de la creació emergent, oferint als artistes menors de 35 anys i que han participat en la Mostra d'Art Jove Stripart, l'oportunitat de realitzar una exposició individual. 

 

De (re) Construir

Instal·lació a càrrec de Paula Vicente Puiggròs.

Del 7/11/2019 al 3/12/2019

 

El projecte expositiu es planteja com una instal·lació que sorgeix de la sensació d’estar en mig d’un lloc, un món, en el que tot ja està decidit i construït sense que ningú ens hagi preguntat res.

A partir d’aquest punt d’inici, es desenvolupen una sèrie d’obres que pretenen fer reflexionar sobre di­versos àmbits de la nostra societat com ara el capi­tal econòmic, l’educació, les jerarquies de poder o la pressa de la societat contemporània des d’un punt de vista crític però també des de la confiança i l’esperança de poder trobar alter­natives.

Posar en dubte allò establert per buscar noves formes de fer. Deconstruir, reconstruir.

 

Crec que tot projecte fa l’arrel en una preocupació o interès, encara que a l’ inici no sempre en siguem conscients.

Treballo i exploro a partir del que veig, de l’entorn que ens envolta a la gent del meu voltant i a mi dins una ciutat organitzada amb un capitalisme que es presenta com a dogma.

Suposo que d’alguna manera el món artístic em dóna l’oportunitat de barrejar idees que no sabria unir, de parlar de coses que no sabria explicar. D’aprofitar aquest terreny imprecís per replantejar la realitat que vivim des d’un altre punt de vista, desconstruir allò establert. Qüestionar els límits de la veritat, allò que “és així”.

Una excusa per situar-me en un indret poc definit i fer-ne sorgir alguna cosa sincera.

 


  

ACTIVITAT PARAL·LELA

Fem pasta de dents

Dissabte 23 novembre 11.30h-13.30h

Taller: fer pasta de dents a partir d’herbes naturals

L’activitat es planteja amb l’objectiu de fer un replantejament de la quotidianitat. Repensar un gest tan habitual i comú com és rentar-se les dents i, a més a més, conèixer algunes plantes que tenim molt a l’abast i les seves propietats medicinals.

Segurament molt poca gent fa pasta de dents. No té gaire sentit, tenint en compte que es pot trobar al supermercat gastant molt menys temps, energia i, segurament, diners.

De vegades amb el temps perdem la curiositat, la voluntat de descobrir, ens oblidem de l’origen de les coses perquè no tenim necessitat de recordar-lo. Anem al supermercat i veiem productes envasats en tones de plàstic, comprem el Km 0 i fem la bona obra del dia. Ens oblidem de tot el que hi ha darrere, tot el procés. Ho tenim tot tan mastegat que no cal que ens plantegem res més.

Com el pa. Abans el pa s’havia de fer a casa. Es sembrava el blat, es cuidava, es collia quan estava sec. Se’n separava el blat de la palla, es molia i se’n feia farina. Aquesta es barrejava amb aigua, s’amassava, es ficava al forn.

Ara ningú fa pa. Només pot fer-se el pa qui té el temps per po­der-s’ho permetre, qui no ha de fer una jornada laboral de vuit, deu, dotze hores al dia per poder subsistir. Però ara tenim centenars de pans diferents a la nostra disposició, potser milers: barres de pa, pa de motlle, pa de pagès, pa integral , pa amb olives, amb nous, sense gluten, pa d’espelta, pa negre, xapata, baguette, pa rústic... tenim tot el pa que ens calgui per no tenir la necessitat de fer pa, ni de plantejar-nos com es fa.

Però potser ara tot això no va de pa, ni de pasta de dents, sinó d’obrir una porta cap a aquella curiositat cap al fer, al refer. Repensar el que era evident, allò establert com a normal.

Jo sempre he comprat la pasta de dents al supermercat.

 

- Places limitades amb inscripció prèvia a: informacio@ccguinardo.cat

- Activitat gratuïta.

On: Sala Stripart

Web: https://paulavicente.hotglue.me/

Compartir