Sala Stripart
Art jove emergent

24/05/2018 > 12/06/2018
Preu: Entrada gratuïta

La sala Stripart està dedicada al foment de la creació emergent, oferint als artistes menors de 35 anys i que han participat en la Mostra d'Art Jove Stripart, l'oportunitat de realitzar una exposició individual. 

 

Los cuerpos

Mostra de pintura, gravat i dibuix a càrrec de Sam Cuadrado.

Del 24 de maig al 12 de juny de 2018

Los cuerpos és una mostra heterogènia que recull la idea de les figures en l’espai a través de la pintura, el dibuix i el gravat. Pretén plasmar el concepte del cos, no només com matèria viva, també com a ser inert en un espai o objecte fora del seu context. Les formes i textures, dins del llenguatge figuratiu, simulen fragments de realitat que molts cops passen desapercebuts però que estan presents en la quotidianitat. Aquests petits pedaços de realitat es mostren com a instants que guarden una certa bellesa pròpia, anecdòtica; es tracta de la delicadesa i de la poesia de la senzillesa dels cossos.

 

"Potser és la vida quotidiana el que més inspira el meu treball: una forma d’entendre la realitat i, per tant, a mi mateix. L’ambient domèstic com a cerca de l’origen, de la procedència, i també com a lloc per treballar en solitari; la degradació de la matèria, inclús la publicitat com reflex d’una bellesa; el valor relatiu dels objectes, evidències d’allò superflu, són temes que m’interessen. En definitiva, tot allò intranscendent que es reitera amb el temps i passa desapercebut. Sempre des de la figuració, entenent el procés creatiu com un dol, un procés d’observació i reflexió, un aprenentatge, prefereixo treballar amb llibertat i sense lligar-me a un discurs previ."

Sam Cuadrado, Sevilla 2018.

 

 


 
 
Activitat paral·lela: Dimarts 12 de juny, de 18 a 21 h.

 

Taller d’ aproximació a la pintura a l’oli

Proposta d’aproximació al procediment de l’oli de la mà de l’artista Sam Cuadrado. La sessió constarà d’una petita part per explicar l’origen i propietats i on es mostraran diferents exemples de la història de l’art. La segona part consistirà en un exercici del natural que compondran els participants, i s’explicaran les fases de composició, encaix i valoració tonal. 

 

Requisits: No calen coneixements previs. Cada participant haurà de portar el seu material per pintar (s’informarà del material en el moment de la inscripció).

Taller gratuït amb places limitades.

Inscripcions per mail a: informacio@ccguinardo.cat

 

On: Sala Stripart

Web: www.samwithumlaut.tumblr.com

Compartir