Sala Stripart
Art jove emergent

03/05/2018 > 22/05/2018
Preu: Entrada gratuïta

La sala Stripart està dedicada al foment de la creació emergent, oferint als artistes menors de 35 anys i que han participat en la Mostra d'Art Jove Stripart, l'oportunitat de realitzar una exposició individual. 

 

$ GLORIA $

Instal·lació site specific de l'artista Josep Fernández Margalef

Del 3 al 22 de maig de 2018

$ Glòria és una instal·lació site specific per a la Sala Stripart del Centre Cívic Guinardó, que vol materialitzar un concepte abstracte -i universal- en un espai concret, donant-li una interpretació a les seves principals accepcions des d'una visió contemporània:

  • Glòria (religió), manifestació de la presència de Déu en la tradició religiosa judeocristiana.
  • Glòria (fenomen òptic) produït per la llum retro-dispersada, que sembla una "corona de sant".
  • Glòria (honor) lloança i honor obtinguts per èxits, basada en un extens consens comú.

 

La intenció de l'artista és atorgar un valor tangible a l'espai mitjançant una iconografia aplicada a l'arquitectura existent, que remeti a la consciència moderna -i també antiga- del desig de valors i objectius que enlluernen a la societat actual, com són els diners i l'ostentació. Aquest petit espai, antic celler de la masia de Can Planas, reprèn durant els dies de la mostra la categoria, l'honor, i l'esplendor d'èpoques passades.

 

Josep Fernández Margalef (Granollers, 1983), és arquitecte i dissenyador. La seva trajectòria artística està enfocada en projectes que combinen Art i Arquitectura, abordant nous reptes urbans a través d'un llenguatge artístic multidisciplinar. Gran part dels seus treballs són instal·lacions efímeres que intervenen en l'espai públic i construeixen noves cartografies per interactuar amb l'espectador i l'entorn.

 


 

 
Activitat paral·lela: Dimarts 22 de maig de 18.30h a 20.30h.

 

Activar i redefinir un espai urbà mitjançant una intervenció artística al barri. Confeccionar una escenografia que agrupi identitat del lloc, elements urbans, i persones, sota una estètica comuna: el paper de plata. Es realitzarà una sessió fotogràfica final, seguint les pautes de direcció artística, on es recrearan situacions comunes sota un condicionant d'abstracció. 

A qui va dirigit: públic de totes de les edats que vulgui crear, participar i gaudir de l’elaboració d’una performance urbana al barri 

Punt de trobada: entrada del centre cívic Guinardó 

Activitat gratuïta.

On: Sala Stripart

Web: http://www.margalef.co/

Compartir