Sala Stripart
Art jove emergent

05/09/2019 > 01/10/2019
Preu: Entrada gratuïta

La sala Stripart està dedicada al foment de la creació emergent, oferint als artistes menors de 35 anys i que han participat en la Mostra d'Art Jove Stripart, l'oportunitat de realitzar una exposició individual. 

 

Space Cucumber Panic! Construcció d'un univers de ciència-ficció

Concept art, il·lustració. A càrrec de Marina Izquierdo García.

Del 5 de setembre a l'1 d'octubre de 2019

 

Aquesta exposició gira al voltant de la concepció de Space Cucumber Panic!, un projecte audiovisual el futur i realització del qual és incert. Passant pel concept art, disseny de personatges, el world building i altres fases de preproducció, no pretenc mostrar la peça acabada, sinó que m'interessa el procés de creació. Hi ha una riquesa en les etapes previes al debut d'una peça media que s'aguanta per si sola; hi ha alguna cosa encisadora en un munt de gargots abstrets, en un mostrari de paletes improvisades a la cantonada d'un llenç, en unes notes de mòbil escrites a tota pressa a les tres de la matinada per no oblidar cap idea, cap detall, cap formatget de trivia que pot fer d'una història un món creïble i viu.

Recordo llegir El Senyor dels Anells quan tenia dotze anys i enamorar-me perdudament dels mons que contenien les seves pàgines. J. R. R. Tolkien va fabricar cultures, llenguatges, cartografies i fins i tot races i mitologies inexistents, però va fer-ho d'una forma tan natural i convincent que no resulta difícil transportar-se a la Terra Mitjana i experimentar mentalment els gustos, olors i textures que podrien formar part d'aquesta acollidora ficció. Així ho van fer també, innegablement critica i actual, Rebecca Sugar amb Steven Universe Andrew Hussie amb Homestuck, tots dos profundes inspiracions de Space Cucumber Panic!.

Així doncs, aquesta seria per mi la culminació del projecte: poder ensenyar la pertinença de la narrativa i dels personatges a un quadre més gran; un univers ben construït i coherent dins de la seva evident inversemblança, però sobre tot fer palesa la possibilitat d'establir-hi una relació empàtica.

Aquesta exposició recull tot el material conceptual previ (dissenys, esbossos, anotacions, proves de color, etc.) a la producció d'un projecte audiovisual de ciència-ficció: Space Cucumber Panic! Aquest tracta sobre les aventures d'una unitat d'astronautes extraterrestres.

On: Sala Stripart

Compartir