Lumen Naturae
Mostra sobre l'obra de Marc Aguilar

07/09/2017 > 03/10/2017
Preu: Entrada gratuïta

Del 7 de setembre al 3 d'octubre

Inauguració: dijous 7 de setembre a les 19.30h

Lumen Naturae és la llum que sorgeix de la pròpia obscuritat. Una llum que opera des de l’aparell orgànic de la consciència. És la llum de la consciència. La consciència representada com un símbol de llum. Llum que revela, que desvetlla, que guia, s’eixampla i destrueix l’obscuritat: la ignorància. Llum simbolitzada, per tant, com un símbol de coneixement. Un coneixement ètic i moral en consonància amb l’harmonia del cosmos. Mitjançant aquest concepte, el títol de l’exposició és una mostra de les obres més significatives les quals constitueixen un procés de cerca i visió interna que abracen tot un trajecte vital, que durant anys ha motivat la meva inquietud i la meva necessitat respecte a la creació d’imatges.

Imatges que manifesten el desig d’expressar moments d’activitat anímica. Imatges que es vinculen amb la representació d’una concepció simbòlica de mi mateix i que s’originen a partir d’un acte d’interiorització. Procés en el qual vaig endinsar-me per prendre consciència de mi mateix i de la meva relació amb el món exterior. Cap a l’interior, l’energia psíquica replegada, produí imatges amb un marcat caràcter simbòlic. Visions les quals senzillament responien totes a una necessitat i a un acte vital. Vital en tant que activitat alliberadora de la ment. Són la representació d’imatges carregades d’energia anímica. Imatges proteiques. Imatges que s’estableixen dins uns sentiments de transcendència vital i personal. El propòsit inicial que se’m presentà, el qual vaig establir com una manera expressiva de creació, fou la descàrrega del contingut del meu inconscient, el material del qual a poc a poc anava cobrant força visible en la mesura que deixava que brollés lliurement i em permetia, a través de les imatges que anaven agafant forma, poder contactar amb aquest.

Per aquesta raó va caldre que m’endinsés a explorar els suburbis de la meva pròpia psique. Fondejar les concavitats de la meva ment. Profunditzant així cap a la vivència emocional de la qual vaig arribar a extreure la visió d’un símbol, un símbol real, el qual declarà una realitat substancial que no només resta en una simple representació, sinó que actua, i així vaig adoptar-ho, com un suport anímic, de contemplació, de meditació. Aquesta auto immersió no pretenia revelar-me quanta obscuritat hi havia continguda, si no quanta llum podia extreure.

Activitat paral·lela: 

Taller d’Expressió Pictòrica

 

Marc Aguilar Chillarón (Barcelona, 1984) format en Arts Gràfiques, el 2014 es titula com a Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. La seva dedicació creativa se centra en l’àmbit de la il·lustració i la pintura; en aquest terreny la motivació dels seus treballs pictòrics manifesten un caràcter introspectiu que mitjançant l’ús simbòlic de les imatges creades cerca moments de transcendència meditativa.

On: Sala Jaume Valor

Web: https://marcaguilar.jimdo.com/

Compartir