24 horas
Mostra de fotografia del col·lectiu Focus BCN

08/02/2018 > 06/03/2018
Preu: Entrada gratuïta

Inauguració el dijous 8 de febrer a les 19.00 h.
 
“El temps és molt lent pels que esperen, molt ràpid pels que tenen por, molt llarg pels que pateixen, molt curt pels que gaudeixen; però pels que estimen, el temps és eternitat.”
William Shakesperare
 
24 hores, 1440 minuts, 86400 segons, 1 dia... Per alguns és un obrir i tancar d’ulls i per altres una eternitat. Que poden arribar a representar 24 hores? El temps és una noció matemàtica i a la vegada intrínsicament subjectiva, sent la  seva percepció diferent per a cadascun de nosaltres. En 24 hores, el nostre cor batega una mitja de 100.000 cops, neixen més de 370.000 nens en tot el món y s’envien uns 60.000 milions de whatsapps. En 24 hores, a les nostres llars, fem la bogada, l’estenem, un cop i un altre, com banderes de tots els colors i mides amb les que cadascun s’identifica perquè són específicament nostres. En 24 hores, un infant probablement no té la mateixa percepció ni el mateix referencial de temps que la seva mare que el porta en braços. En 24 hores, alguns comerços de la ciutat comtal no arriben a abaixar la persiana. En 24 hores, sota el sol de juliol, es pot olorar la calor de l’asfalt del circuit de Montmeló sota el pas ininterromput dels cotxes de carreres. Al final, hi ha més temps que vida o massa vida per a tan poc temps? El temps és irreversible i no torna, però la seva vivència ens nodreix. Per alguns, el temps no val res si no l’aprofites i al final acaba a les escombraries com un rellotge vell. Per a altres, la simple oportunitat de tenir temps és el més gran dels regals.
 
El col·lectiu Focus BCN presenta “24 Horas”, una interpretació fotogràfica i una reflexió personal de cada un dels fotògrafs sobre el temps i el sentit del que poden representar 24 hores.
 
Focus BCN són: Emilio Gómez, Astrid Jacomme, Muntsa López, Maite Lorés, Cristina Martínez, Gemma Mora, Miguel Sánchez i Miquel Solanellas.
 

 

 

Activitat paral·lela: Dissabte 3 de març d'11 h a 13 h.

 

Taller de retrat. A càrrec del grup de fotografia Focus BCN.

Taller pensat per tothom que vulgui iniciar-se en la tècnica del retrat, tan amb llum natural com artificial (flash portàtil, no d’estudi) i que necessitin una petita guia per dur-la a terme. Es pretén donar unes nocions bàsiques que ens ajudin a fer els primers passos d’una forma senzilla, i no per això sense qualitat.

Es donaran nocions bàsiques per utilitzar el flash portàtil, fora de la càmera, sense la necessitat d’una costosa instal·lació de flash d’estudi, i aprenent a combinar la llum natural amb la llum de flash.

Requisits: no calen coneixements previs.

 

Taller gratuït amb places limitades:

Inscripcions per mail a: informacio@ccguinardo.cat

On: Sala Jaume Valor

Web: http://www.focusbcn.es/

Compartir