Glowing darkness
Exposició de fotografia de Sergi Matés

08/02/2018 > 06/03/2018
Preu: Entrada gratuïta

Inauguració el dijous 8 de febrer a les 19.00 h.
 

Glowing Darkness pretén plasmar la necessitat del fotògraf de trobar moments de tranquil·litat dins d'un ambient que el pertorba, com és la ciutat de Barcelona, considerant que ve d’un poble amb un entorn totalment oposat. Aquesta dicotomia es fa explícita, també, dins de la mateixa ciutat: caòtica durant el dia i serena durant la nit.

Amb aquest conjunt d'imatges vol transmetre aquells moments en què la ciutat es recull i aconsegueix reconciliar-se en un ambient sorprenentment còmode, buscant els instants on l’espai urbà s’impregna de silenci, tranquil·litat i soledat. La col·lecció mostra un recull de diverses nits pels carrers de Barcelona darrere de la càmera, submergint-se en aquesta atmosfera, per ell encara hostil, per d’alguna manera fer-la seva.

Aquest projecte neix de la contraposició entre els dos mons que conformen actualment la seva vida i la voluntat d’explicar-se a través de la fotografia analògica. Aquesta tècnica li permet centrar l’atenció en l’efímer del moment retratat, aconseguint una estètica molt més intimista de la qual vol fer-vos-en partícips.

 

 

El meu treball com a fotògraf es centra en la quotidianitat del que m’envolta, buscant la bellesa que sovint amaga. En el transcurs dels anys, he anat descobrint noves formes d’estètica dins d’un àmbit casual en el qual adopto un rol d’espectador darrere de la càmera per tal d’aconseguir alienar-me del present i trobar un punt de vista més subjectiu. Es tracta de plasmar els moments que a la resta se’ls hi escapen de les mans i d’aquesta manera retratar els tresors amagats dins l’ordinari, participar des de l’absent en la vida dels altres capturant l’essència dels instants per fer-los eterns.

La fotografia analògica és la meva via d’expressió, ja que m’obliga a ser pacient i conscient de la fugacitat dels moments atorgant-los-hi una singularitat aparentment imperceptible. El procés químic que l’acompanya em permet crear un vincle més profund amb cada imatge i  formar part de tot el cicle creatiu, una complicitat impossible d’aconseguir amb el sistema digital. Cada fotografia porta intrínseca un valor artesanal que trenca amb la mecanització moderna.

Sergi Matés, Barcelona 2018.

 

 


 

 

Activitat paral·lela: Dijous 15 de febrer a les 18.30 h.

 

Taller de fotografia nocturna

Us proposem una ruta a peu pel barri del Guinardó per a prendre les tècniques de la fotografia nocturna de la mà de l’artista Sergi Matés. Després tornarem al centre cívic per visionar i comentar entre tots els participants les fotos realitzades.

Requisits: portar la pròpia càmera fotogràfica digital.

 

Taller gratuït amb places limitades:

Inscripcions per mail a: informacio@ccguinardo.cat

On: Sala Stripart

Web: https://500px.com/math0440

Compartir