Mobile Week BCN
Un espai de reflexió sobre la transformació digital.

15/02/2018 > 24/02/2018

Mobile Week Barcelona converteix Barcelona en un espai obert a debats, creativitat, sessions de treball i més activitats, on els protagonistes són els ciutadans i la ciutat. Una setmana que servirà per reflexionar sobre com la transformació digital s’ha integrat en les nostres vides, a través de l’art, la ciència i la tecnologia, en una edició que gira a l'entorn de la temàtica del futur quotidià. Vine a descobrir-ho i participa-hi!

 

Activitats al Centre Cívic Guinardó

- Crea els teus gadgets amb Arduino 

Dissabte 17 de febrer, de 10.00 h a 12.00 h.

Arduino és un dispositiu electrònic de baix cost i llicència oberta, que s’utilitza per a interpretar i interaccionar amb el medi físic mitjançant l’electrònica. És un dispositiu molt comú en l’àmbit dels nous mitjans artístics i de creació.

Taller recomanat a qui vulgui introduir-se a Arduino i, per tant, al Do It Yourself: creació d’objectes interactius amb eines de baix cost.
No és necessari cap material ni cap coneixement previ.

Edat recomanada: a partir de 18 anys.

Inscripcions.

 

- De la idea al món real: iniciació al 3D

Dijous 22 de febrer, de 19.30 h a 21.30 h.

Aprèn com funciona i per què serveix una impressora 3D. Imprimirem alguns objectes de prova per comprovar per nosaltres mateixos com funcionen i les possibilitats que ofereix aquesta nova tecnologia.

Les impressores 3D permeten imprimir parts i muntatges fets de diferents materials amb diferents propietats físiques i mecàniques, sovint amb un simple procés d'assembli. Les tecnologies avançades d'impressió 3D poden fins i tot oferir models que poden servir com a prototips de producte.

Edat recomanada: a partir de 18 anys.

Inscripcions.

 


 

Més activitats del districte

- Circuit Bending

Dimarts 20 de febrer, de 18.00 h a 20.00 h.

Circuit Bending és l’art de modificar els circuits interns d’una joguina sonora per tal d’obtenir nous sons. Vine a gaudir d’aquest taller interactiu on modificarem de manera creativa algunes d’aquestes joguines amb l'objectiu de poder-les fer servir com a instruments musicals.

Porta la teva joguina sonora vella (una pilota musical, una nina parlant o el que tinguis!) i la hackejarem per reconvertir-la en un instrument musical amb sonoritat completament nova.

Edat recomanada: a partir de 18 anys.

Més informació.

 

- Programant robots

Dissabte 24 de febrer, de 12.00 h a 14.00 h.

Aquest taller està dissenyat per la difusió dels coneixements de robòtica i programació. Està englobat en la filosofia STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths), on s’intenta ensenyar conceptes de cadascuna d’aquestes disciplines mitjançant la robòtica i la programació.

L'èxit de l'STEAM radica en els beneficis que s’obtenen amb la seva aplicació, de manera que aquestes cinc àrees potencien el pensament flexiu i la creativitat i ajuden a adquirir noves capacitats i competències a l'hora de resoldre problemes, desenvolupant habilitats que permeten ser partícip d'un món cada vegada més complex i més digitalitzat.

Edat recomanada: de 12 a 16 anys.

Més informació.

 

- Crea el teu videojoc

Dissabte 24 de febrer, de 10.00 h a 12.00 h.

Treballarem amb la plataforma creada per la iniciativa Scratch per facilitar l’aprenentatge de la lògica de programació i fer-ho de forma atractiva i amena.

Scratch és un entorn de programació visual per blocs adreçat a infants i joves que permet crear històries, jocs i animacions i compartir-les amb altres persones d’arreu del món. Es tracta d’un llenguatge de programació visual que permet crear animacions de forma senzilla i serveix de trampolí cap al món més avançat de la programació.

No és necessari cap material ni coneixement previ.

Edat recomanada: de 8 a 12 anys.

Més informació.

Compartir