Pedagogies gràfiques
Selecció del fons de la Fanzinoteca La Modesta, anarxiu pedagógic".

09/10/2018 > 05/11/2018
Preu: Entrada gratuïta

El principal marc que defineix el nostre projecte és el seu vessant pedagògic, una característica que sorgeix de manera natural en tractar-se de l'espai on neix l'arxiu. Això permet que aquesta fanzinoteca destaqui per la quantitat de publicacions generades en ambients acadèmics que emmagatzema. Hem volgut mostrar-vos un recorregut per una selecció d'edicions nascudes en aquests contextos, resultat de processos experimentals, d'exercicis de prova i error, d'austeritat material i de producció, en molts casos, però d'una cura i detallisme meravellós al mateix temps. Es tracta d'un conjunt d'edicions que poden partir tant d'un enunciat acadèmic, com de l'experimentació autodidacta, pel que presumeixen de ser tirades curtes, moltes vegades de difícil producció editorial i venudes o intercanviades dins de l'endogàmia de l'autoedició. Totes les edicions de les quals disposem són donacions dels artistes al fons.

LA MODESTA és un projecte destinat a la catalogació, emmagatzematge, investigació i difusió de publicacions de diverses èpoques que consta d'un important fons de publicacions elaborades per alumnes de l'Escola Massana. Es formula com un laboratori experimental d'acció documental, que a partir del terme de l'anarxiu cerca generar eines o dinàmiques pròpies per a la constant revisió d'un arxiu ple de particularitats. No es tracta únicament una tasca institucional, sinó d'una responsabilitat popular sumada per la comunitat d'alumnes, qui és la responsable de reinterpretar i compartir el seu fons. Actualment hem diversificat la nostra activitat cap a un projecte més ampli, on el fons continua sent l'epicentre d'interès, però amb una dimensió autoreflexiva dels continguts.

 

 


 

 
Activitat paral·lela: Fanprinting. Fotocopia i edita l'arxiu de La Modesta.

Dilluns 5 de novembre a les 18h a la sala d’exposicions Stripart

 

Volem celebrar amb vosaltres el tancament de l'expo de la fanzinoteca La Modesta! Llegeix, remena i grapeja les edicions que tenim exposades, selecciona el que més t'agradi, fotocopia'l i emportat amb tu un nou fanzine. Podràs recombinar totes les edicions per generar noves lectures. Nosaltres posem les portades, la tinta i el paper, vosaltres les edicions. Us esperem!

 

Activitat oberta, dirigida a interessats en edició, autoedició, llibres, manualitats/DIY, còmic, etc.

L’activitat serà de 18h a 21h, o fins a esgotar existències de material. Es tracta d’una activitat oberta, exprés (la durada serà d’entre 10 i 20 minuts)i rotativa, la podran realitzar 2-4 persones a l’hora.

Està dirigida a tots els públics: joves, adults i nens, tot i que aquests hauran de venir acompanyats.

 

 

Activitat gratuïta.

Compartir