labanmecha

Les creadores i ballarines argentines Valentina Azzati, Milagros García i Rosalía Zanón coincideixen a principis de l’any 2016 a la ciutat de Barcelona, començant a treballar de forma col·lectiva.

Les seves primeres trobades s’han focalitzat en la teoria i la filosofia de la dansa, on l’anàlisi dels diferents processos de creació, el quefer del ballarí/creador com a generador de nous imaginaris poètics, el rol de l’artista dins de la societat, entre d’altres qüestions, es combinen amb els mateixos desitjos i necessitats d’aquestes joves creadores.

És a partir d’aquí on labanmecha es conforma com a grup d’investigació i creació escènica lligada a la dansa contemporània, incentivant el treball col·lectiu, respectant les corporalitats singulars i dialogant per a construir des d’aquesta diversitat. Des d’aquesta premissa s’integra a l’equip el fotògraf i realitzador Tristán Pérez-Martín.

Actualment treballen en el seu primer projecte escènic anomenat Pliegue, fruit d’una coproducció amb la companyia argentina Altibajos Constante Movimiento.

Compartir