Maria Hernando
Dansa

Maria Hernando Blasco estudia dansa a Area (Espai de dansa i creació) i més tard a SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Forma part del programa d’intercanvi amb la Tisch School of the Arts a la Universitat de Nova York.

Pròximament, estrenarà Gran Bolero de Jesús Rubio, una coproducció entre el Mercat de les Flors i Teatros del Canal (Madrid).

És integrant de la Producció Nacional de Dansa que busca visibilitzar, compartir i apropar a públics més amplis en l’ambit del territori català, creadors del país com Roser López Espinosa i Thomas Noone. També forma part de La Petita Malumaluga, companyia especialitzada en espectacles per a nadons i les seves famílies, per a qui balla My baby is a Queen, estrenat al Grec, presentat a Fira de Tàrrega 2017 i al TNC.

Anteriorment forma part de la companyia Divadlo Studio Tanca (Eslovàquia) on interpreta peces de coreògrafs com Julyen Hamilton, Jozef Frucek, Peter Mika i Olga Gobos, entre d’altres. Ha treballat com a freelance a Europa per a Ivana Müller i Renan Martins d’Oliveira. A més, ha estat docent de dansa contemporània, dansa creativa i improvisació a diversos centres i conservatoris.

S’interessa especialment i des d’un bon inici per la improvisació, la composició instantània i el moviment autèntic. Alguns dels professors destacats en aquesta descoberta del moviment i la creació són Fabiana Capriotti, Gema Díaz, Thomas Hauert, Martin Kilvady, Cecilia Colacri i Julyen Hamilton, amb aquí treballa i porta a escena Silver liquid, Silver thread.

Compartir