Somos artistas
Una exposició de fotografia a càrrec de Felipe Tobón.

04/04/2019 > 27/04/2019
Preu: Entrada gratuïta

Un lent, un llapis, una paraula o un pensament són els arguments que permeten exhibir i promulgar bones idees. Ser artista, i en particular ser artista visual, no és més que la pretensió de cridar-nos d'alguna manera. Intentem representar el temps sense importar el material físic com a suport.

Som qui som, tots, tu i jo; gràcies al record, a l'experiència, a les emocions. Faig part de les persones que estem atentes a les decisions del temps i fem servir el seu transcurs per fer relats que inspirin a altres. El quotidià deixa de ser quotidià transformant la idea en inspiració; la realitat es torna tan simple i sembla palpable. Les emocions sempre es convertiran en lletres i les lletres en paraules que només les imatges poden llegir. Som artistes, o almenys és la paraula que ens defineix, però també som companys del temps, amics de la realitat i indiferents de tot allò que no ens fa sentir. Som aquest moment de la vida que et fa plorar i riure a la vegada. Els nostres millors atributs són explicar històries, recordar que el temps fa mal però que també capellà, revelar amb llum vermella tot el que ens inquieta, arribar on el temps arriba. Per definir-nos fem el millor sabem fer i ens convertim en missatgers del temps. Descrivim, escrivim i recordem el que la quotidianitat porta com a efecte. Serem el moment més simple que es converteix en paraules inoblidables. Som aquells que estem disposats a relatar.

 

"La meva feina puntualment reflecteix la recerca d'idees, amb la voluntat de generar una visió nova. Busco ser jo mateix en tots els ambients i en descobrir cada vegada el llenguatge de la comunicació, per mitjà de la imatge. En aquesta exposició vull mostrar la meva evolució, la meva manera de veure la quotidianitat en diferents etapes. Vull ser capaç de transmetre les meves experiències durant quatre moments puntuals (Buenos Aires, Lió, Barcelona i Txetxènia), on el recorregut entre retrats i viatges, ensenyaran la meva indagació dins de la quotidianitat i les meves tècniques. Aquesta contínua recerca d'imatges quotidianes, em permet seguir fent fotos als carrers o on vaig. L'acció d'aixecar la meva càmera o convertir-me en un participant de l'escena amb la meva mirada, em porta a conèixer gent nova o simplement a tenir un abans i un després d'un tret. No puc imaginar-me que és una foto sense alguna cosa per explicar, cada fotografia té aquesta petita anècdota que li dóna un toc de distinció sobre qualsevol altra foto. En el meu cas he trobat en la fotografia de carrer una manera diferent de fer un contacte amb la gent i barrejar-ho amb el que més m'agrada fer. Quan penso en el que estic vivint, mentre treball, es que responc a una necessitat de preguntar-me sobre tot el que està passant en el meu context; i al seu torn com a resposta trobo un fort argument, que descriu la sensibilitat que tinc cap a la quotidianitat."

 


 

 

Activitat paral·lela: Tour Street Photo | Dissabte 27 d’abril de 10h a 13h

A càrrec de Felipe Tobón

 

Aquest és un espai dedicat a creatius, curiosos, amants del carrer, narradors d'històries, per observar la quotidianitat. Per la gent que desitja tenir contacte amb l'instant decisiu, amb tot el que passa en un segon. El carrer és part de la quotidianitat i el fotògraf és l'escriptor visual que està disposat a estripar cada moment per relatar el seu punt de vista.

La idea principal del taller és reconèixer el carrer com a escenari en el qual no hi ha observacions individuals sinó que també estàs sent observat. El teu món és també el món del que camina al teu costat. No hi ha trucs, només tècniques que a través de la pràctica d'una habilitat intuitiva, per auscultar una història per mitjà de la teva càmera. Hi ha diferents tipus de comunicación: abans, després i durant una foto; i això porta a un enfocament d'estil i fa que la teva visió perfeccioni els detalls. Les referències són molt importants, és important saber què es va fer i què es fa. Volem reconèixer la ciutat, pas a pas, aventurant-nos a descobrir la seva mirada i explorar en la fotografia la seva forma de fer un art visual.

El taller estarà enfocat en tres punts: retrat, menjar de carrer, fotografia de carrer. En l'inici, parlarem dels conceptes bàsics de la fotografia i de com utilitzar-los en el moment d'estar a l'acció. La durada del taller serà de 3 hores aproximadament.

 

Activitat gratuïta. Cal reservar plaça: informacio@ccguinardo.cat

Cal portar la pròpia càmera.

On: Sala Stripart

Web: https://www.urbanfotobon.com

Compartir