Visites culturals per a tothom

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: A partir del 26 de setembre de 2019, els dijous de 10 a 13h


DESCOBREIX EL MODERNISME AL CARRER GRAN DE GRÀCIA. L’EMPREMTA DE FRANCESC BERENGUER I MESTRES (2 hores)

Dijous 10 octubre
Preu: 6
Hora i punt de trobada: 9.45h - Gran de Gràcia 247/Riera de Cassoles (Metro: L3: Lesseps. FGC:Gràcia.Bus: 22,24,39,87,114, V17)
Baixarem el carrer Gran de Gràcia. tot descobrint el modernisme de l'arquitecte Francesc Berenguer i Mestres (1866-1914)., com les cases de la família Cama Escurra , o entitats com el Centre Moral Instructiu de Gràcia… alhora que fruirem d’una arquitectura plenament modernista.

VISITA AL MONESTIR DE SANT CUGAT (3 hores)

Dijous 24 d'octubre
Preu: 9
Hora i punt de trobada: 9.45h - Plaça Lluís Millet (Estació FGC: Sant Cugat) (FGC: S1,S2,S5,S55 (T-10. Zona 1))
Ens centrarem en el passat medieval de Sant Cugat, quan s’aixecà l’antic conjunt benedictí del Reial Monestir, a cavall entre el romànic i el gòtic; veurem la seva església, el claustre i altres dependències, alhora  que visitarem el fons del Museu de Sant Cugat, recuperant la història i els diferents usos del conjunt monàstic fins arribar als nostres dies.

VISITA A L'ANTIC CEMENTIRI DE LES CORTS (2 hores)

Dijous 7 de novembre
Preu: 6 €
Hora i punt de trobada: 9.45h - Entrada principal del Cementiri de Les Corts: Av. Joan XXIII 3-15 (Tramvia: t1,t2,t3: Palau ReiaL. Metro: L3: Palau Reial. Bus: 7, 33,63,67,75,78,V5)
Redescobrirem l'històric Cementiri del poble de Les Corts (1847-1849/ 1897) amb tombes  i panteons vinculats al territori com el de la família Deu,la família Cuyàs, a banda del més recent vincle amb el proper club esportiu del Barça (Kubala, Urruti, Basora, Mur...),  ), o el monumental conjunt funerari dedicat als soldats de Cuba i Filipines, el magnífic cementiri jueu, o l'antiga Capella del Cementiri..

VISITA A LA COLÒNIA GÜELL DE SANTA COLOMA DE CERVELLÓ (3 hores)

Dijous 28 de novembre
Preu: 14,50
Hora i punt de trobada: 9.45h - andana estació FGC Colònia Güell (FGC: Línies: S4, S8,S33- Llobregat-Anoia, s’agafen a Plaça Espanya. Bitllet Zona 2)
A Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat), coneixerem un dels conjunts industrials tèxtils més importants d’Eusebi Güell, la Colònia Güell (1890), en traslladar des de Sants l’antic vapor Güell, seguint el model de colònia industrial que incloïa la construcció de tots els edificis: la fàbrica, les cases dels obrers, la casa del gerent, les escoles, l’església, la cooperativa ....  amb la participació de diferents arquitectes com Gaudí, Rubió, Berenguer. Alhora descobrirem la història de la colònia des dels seus inicis fins als nostres dies, passant  per la seva col·lectivització durant la guerra civil, el canvi de propietaris,el seu tancament i la seva restauració.

VISITA L'ANTIGA FARINERA DEL CLOT (2 hores)

Dijous 12 de desembre
Gratuït
Hora i punt de trobada: 9.45h - Gran Via de Les Corts Catalanes 837/Escultor Claperós (Metro: L1: Glories. L2: Clot. Bus: 56,60, 92, 12)
Enmig del barri industrial  del Clot, trobem encara avui part de l'antic conjunt industrial de la Farinera Sant Jaume (1892) reconvertit en equipament municipal (Centre Cívic La Farinera), Dins d'aquesta arquitectura industrial, trobem part de la maquinària que possibilitava convertir el blat en farina. És a dir, trobarem molins Buhler, la planta dels ubs o elevadors de culleretes, una despuntadora Morros, la planta de ballarines amb un planxishters...

DESCOBREIX LA CATEDRAL DE BARCELONA (3 hores)

Dijous 19 desembre
Preu: 8
Hora i punt de trobada: 9.45h - Avd Catedral/Bisbe (Metro: L1 i L3: Catalunya, FGC: Catalunya. Bus: 17,19,45, V17)
Dedicarem la passejada d'avui a descobrir la història de la catedral de la ciutat de Barcelona, recuperant els seus orígens, el seu procés constructiu, els seus vincles amb la corona catalana i la ciutat de Barcelona. Passejarem per les seves naus, el seu claustre, el Cor, les façanes...

Compartir