Visites culturals per a tothom
Gener, febrer i març de 2018

Visites comentades amb guia especialitzat
Places limitades
Es prega arribar a l’hora concertada
Informació i inscripcions: a partir del 20 de setembre, els dijous de 10 a 13 h

Ruta literària per Caldes d'Estrac: "Caldes d'Estrac, perla de poetes"

Preu: 11 €
Dijous, 4 d'octubre
Hora i punt de trobada: 9.30 h a les guixetes de la Renfe de l'Arc de Triomf (Barcelona)
La presència del poeta Josep Palau i Fabre i la fundació que duu el seu nom a Caldes d'Estrac potencia i dóna relleu a l'estada d'altres tres il·lustres representants de la nostra literatura: Jacint Verdaguer, Apel·les Mestres i Joan Maragall, a cavall entre la Renaixença i les primeres pinzellades de Noucentisme. A través d'una visita guiada per la població, anirem descobrint els espais compartits per cadascun d'ells i sentirem les diferents veus d'aquestes quatre personalitats unides per una mateixa vocació: la de poeta. La ruta es clourà amb una visita a la Fundació.

Passejada pel pantà de Vallvidrera

Preu: 3 €
Dijous, 18 d'octubre
Hora i punt de trobada: hora a concretar, a les guixetes del FGC de Plaça Catalunya
El pantà de Vallvidrera, obra l'Elies Rogent, es va inaugurar l'any 1864. Va ser construït per duu aigua potable a Sarrià a través de la Mina Grott. Ho va fer fins als anys seixanta del segle passat, després de caure en l'abandó. A finals del segle XX s'iniciaren successives actuacions de recuperació, tant de l'obra arquitectònica com dels entorns naturals que han configurat un espai d'alt interès naturalístic amb una bona representació d'amfíbis i rèptils de la serra i un agradable racó d'estada.

Visita al Palauet Casades (Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona)

Preu: 12 €
Dijous, 8 de novembre
Hora i punt de trobada: 10.15 h al carrer mallorca, núm. 283 (seu ICAB)
El Palauet Casades és l'actual seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. Els seus orígens es deuen a l'encàrrec que va fer Pau Casades al mestre d'obres Agustí Serra i Pujals per convertir uns terrenys que disposava en la seva residència familiar. El 1924 l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona va comprar l'edifici a la família per instal·lar la seva seu.

Visita al Museu del Perfum

Visita gratuïta
Dijous, 22 de novembre
Hora i punt de trobada: 10.45 h al Passeig de Gràcia, núm. 39 (Perfumeria Regia)
El Museu del Perfum de Barcelona, instal·lat al Passeig de Gràcia núm. 39 s'inaugurà a mitjans de l'any 1963 amb el propòsit de mostrar al públic l'evolució dels flascons i recipients per a perfums a través de la història i en diferents indrets geogràfics. En les seves vitrines s'exposen recipients egipcis, grecs, etruscos, romans, àrabs i d'altres cultures, així com peveters, perfumadors i flascons de perfums de totes les èpoques i les més modernes creacions dels perfumistes d'avui.  

Visita al Retro Auto Moto Museum de Barcelona

Preu: 9 €
Dijous, 29 de novembre
Hora i punt de trobada: 10.45 h al carrer Sant Pere Més Alt, núm. 41
El RAMM és un museu de cotxes i motos antigues de marques desaparegudes, rescatades i restaurades, procedents de l'època de major desenvolupament automobilístic. Hi ha vehicles vinguts de tot el món: Estats Units, Europa, Regne Unit, de països ex-soviètics, etc. Té una superficié de 1500 m2 repartits en tres plantes.

Visita a TMB. "Un passeig per la història del transport públic de Barcelona"

Preu: 3 €
Dijous, 13 de desembre
Hora i punt de trobada: 10.45h al carrer Joan Brossa, s/n
Recorregut pels més de 100 anys d'història del transport públic barceloní, reflexionant sobre què ha significat per a la ciutat i per al seu creixement. Recordarem i veurem antics vehicles que fa temps que no circulen per la ciutat.

Organitza: Associació de Pensionistes i Jubilats La Sedeta

Telèfon:  93 458 36 49 / 93 459 12 28

Compartir