Visites culturals per a tothom
Gener, febrer i març de 2018

Es realitzaran en dijous.
Visites comentades amb guia especialitzat
Places limitades
Es prega arribar a l’hora concertada
Informació i inscripcions: a partir del 22 de març, dijous de 10 a 13 h

Visita al Museu del Ferrocarril de Catalunya. Vilanova i la Geltrú

Preu: 8 €
Dijous, 12 d'abril
Hora i punt de trobada: 9.30 h a les guixetes de la Renfe de l'Estació de França - 10.45 h a la plaça Eduard Maristany, s/n (Vilanova i la Geltrú)
Metro: Clot, L2 (lila). Bus: 33, 34, H10 (València-Rogent). Renfe R2, parada a Vilanova i la Geltrú.
El Museu del Ferrocarril és un mueseu dedicat a la història del ferrocarril que estpa ubicat a Vilanova i la Geltrú, just al costat de l'estació de trens. Es va inaugurar el 5 d'agost de 1990. L'espai és gestionat per la institució Fundació de los Ferrocarriles Españoles. Forma part del Sistema del Museu de la Ciència i de la Tèncnica de Catalunya.

Visita a la Colònia Güell - Santa Coloma de Cervelló

Preu: 12 €
Dijous, 26 d'abril
Hora i punt de trobada: 10 h a les guixetes de la parada de FGC, Plaça Espanya
Metro: Espanya, L1 (vermella) i L3 (verda). Bus 50 (Gran Via - Plaça Espanya)
La Colònia Güell és un nucli poblacional (entitat singular, segons IDESCAT) situat a la comarca del Baix Llobregat. Pertany al municipi de Santa Coloma de Cervelló. Destaca per ser una de les colònies industrials de Catalunya amb una font important de natura i obra arquitectònica (de l'arquitecte Antoni Gaudí i Cornet). Té 755 habitants (2005). Ha estat declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de Conjunt Hìstòric.

Visita a l'exposició "Músiques a l'antiguitat" - Caixa Fòrum

Preu: 5 €
Dijous, 3 de maig
Hora i punt de trobada: 10.15 h Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Metro: Espanya, L1 (vermella) i L3 (verda). Bus: 50 (Gran Via - Plaça Espanya)
Aquest és un viatge per la música de l'antiguitat que revela el seu rol com a legitimadora del poder, com a poder completament d'allò sagrat i com a font d'efectes màgics, més enllà del plaer estètic d'escoltar. Un trajecte per un llarg període històric, que també va veure el naixement del músic professional i d'una indústria instrumental difosa per tot el Mediterrani, des del Pròxim Orient fins a la Gàl·lia.

Ruta de la Xocolota, dels orígens del cacau a la xocolata desfesta (inclou degustacions)

Preu: 17 €
Dijous, 17 maig
Hora i punt de trobada: 10.45 h als porxos d'en Xifré (C/ Isabel II, núm. 14, et Set Portes)
Metro: Barceloneta, L4 (groga). Bus: 45 (Via Laietana-Correus)
Amb la "Ruta de la Xocolata" volem convidar-vos a conèixer la història de Barcelona des d'un punt de vista sorprenent. Coneixerem espais singulars, i també les veus d'amants i detractors del nou plaer: comerciants, negrers, moliners, adroguers, metges, pastissers, nobles, bisbes, burgesos, militars... Descobrirem els grans artesans i industrials xocolaters d'abans però també els èxits i la fama dels mestres xocolaters més contemporanis.

Visites al Museu Agbar de les Aigües - Cornellà de Llobregat

Preu: 3 €
Dijous, 31 de maig
Hora i punt de trobada: 10.45 h a la Carretera de Sant Boi, núm. 4-6 (Cornellà de Llobregat
Metro: Cornellà centre, L5 (blava)
El Museu Agbar de les Aigües és un museu contemporani dedicat a l'aigua, que vol promoure'n el coneixement i els valors des d'una experiència vital, d'aprenantatge i lúdica. Ubicat a la Central Cornellà d'Aigües de Barcelona, a Cornellà del Llobregat (Baix Llobregat), el Museu Agbar de les Aigües va obrir les portes el 2004 com una iniciativa de la Fundació Agbar.

Visita a la cervesera Sant Jordi de Cardedeu (inclou tast de cerveses, pa amb tomàquet i embotits)

Preu: 13 €
Dijous, 7 de juny
Hora i punt de trobada: 9.30 h a les guixetes de l'estació de Passeig de Gràcia de Renfe - 10.45 al C/ Montseny, 1 (Cardedeu)
Bus: 45 (Pau Claris-Aragó), 47 (Bruc-Aragó) Renfe R2, parada de Cardedeu
La cervesera Sant Jordi es troba al magatzem de Cal Peó, a Cardedeu, obra de l'arquitecte M. J. Raspall construït l'any 1910. És un exemple d'arqitectura funcional adequada a l'ús industrial, però amb elements propis de l'estil modernista. La visita a les instal·lacions es complementa amb una introducció pràctica a l'elabroació de cervesa artesana, on coneixerem les etapes del procés i la matèria primera des dels cinc sentits, i es finalitzarà amb un tast de cerveses acompanyat de pa amb tomàquet i embotits.

 

Organitza: Associació de Pensionistes i Jubilats La Sedeta
Telèfon:  93 458 36 49 / 93 459 12 28

Compartir