Visites culturals per a tothom
Abril, maig i juny de 2019

Visites comentades amb guia especialitzat
Places limitades
Es prega arribar a l’hora concertada
Informació i inscripcions: dimarts 26 i dijous 28 de març i a partir d'abril, els dijous de 10 a 13 h (excepte el 18 d'abril)

Visita a l'Ajuntament de Barcelona

Dijous 4 d'abril a les 9.45 h
Visita gratuïta
Ens endinsarem en l'antiga i actual seu de l'Ajuntament de Barcelona, recuperant els seus orígens medievals i coneixent la seva història com a seu del poder local. Alhora que visitem els seus espais emblemàtics, com la seva antiga façana gòtica, el Saló de Cent, el Saló de la Reina Regent, el Saló de les Cròniques, la galeria gòtica, l'escala d'honor, l'escala negre, el pati i el conjunt escultòric, la façana neoclàssica, l'edifici nou i el novíssim.

Visita al reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes i els seus voltants

Dijous 11 d'abril a les 9.45 h
Preu: 7 €
Redescobrirem una de les joies més valuoses de l'arquitectura gòtica barcelonina, es tracta d'un petit recinte emmurallat, on la Reina Elisenda de Montcada fundà un conjunt monàstic de monges clarisses d'ençà el segle XIV.  Destacant l'esglèsia, el claustre, la Sala Capitular, el Refectori, les Procures... Alhora que hi veurem tot l'entorn que envolta aquest petit nucli medieval.

Visita a l'antic Cementiri de Sant Gervasi

Dijous 2 de maig a les 9.45 h
Preu: 4 €
Visitarem l'antic Cementiri de Sant Gervasi de Cassoles, coneixerem la seva història, des de la seva ubicació actual d'ençà l'any 1852 fins als nostres dies. Tombes, mausoleus, arquitectura i escultura funerària de gran valor artístic, vinculades a persones de Sant Gervasi i de la resta de la ciutat de Barcelona, Maragall, Bertran, Montsalvatge, Domènech i Montaner, Ramos...

Els Jardins de Les Corts: del Palau de Pedralbes al Parc de Cervantes

Dijous 16 de maig a les 9.45 h
Preu: 4 €
En ple mes de maig, passejarem per dos dels jardins més vistosos situats a l'antic nucli de Les Corts. Començarem pels Jardins del Palau de Pedralbes, antiga finca dels Güell, i continuarem per la mateixa Avinguda Diagonal, arribant fins al Parc de Cervantes, seu d'un dels majors roserars existents a Catalunya.

Descobreix la Catedral de Barcelona, més enllà del Gòtic

Dijous 6 de juny a les 9.45 h
Preu: 8 €
Descobrirem la història de la Catedral de Barcelona, recuperant els seus orígens, el seu procés constructiu, els seus vincles amb la corona catalana i la ciutat comtal. Passejarem per les seves naus, les seves capelles, el seu claustre i les oques, la cripta de Santa Eulàlia, el terrat, el Cor del Toisó d'Or, les seves 4 portes d'accés, els seus dos campanars, les seves tombes... Anirem des del segle XIII fins als nostres dies. Seguint la voluntat de diferents bisbes com Bernat Pelegrí, Pere Planella, Francesc Climent Çapera, o la participació de reis com Jaume II, Blanca d'Anjou, o l'autoria de Jaume Fabre, Bernat Roca, Arnau Bargués, Bartolomeu Gual, Josep Oriol Mestres i August.

Visita als Jardins del Laberint d'Horta

Dijous 13 de juny a les 9.45 h
Preu: 4 €
Passejarem per un dels jardins històrics, msés antics i desconeguts pels mateixos barcelonins, que ens remunta al segle XVIII, amb punts com el Jardí dels Boixos, el Jardí Domèstic, el Laberint, la Cascada, el Refugi del Pagès, el Canal Romàntic... a més de la finca principal i el Pavelló neoclàssic.

 

Organitza: Associació de Pensionistes i Jubilats La Sedeta

Telèfon:  93 458 36 49 / 93 459 12 28

Compartir