CICLE EGIPTE. TERRA DE MÒMIES I FARAONS

Dimecres
De 19 h a 20.30 h

11/04/2018 > 27/06/2018
Preu: Gratuït

Continuem amb el cicle que ens endinsa en la història de l’Antic Egipte, terra de mòmies i faraons.

A càrrec de: Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueo­lògica a Oxirrinc (Egipte)

 

Activitat gratuïta i aforament limitat.

 

LES CIUTATS EN ÈPOCA ROMANA

DIMECRES, 11 D’ABRIL

A les 19 h

Gràcies a la ingent quantitat de papirs d’època grecoromana i a l’arqueologia, podem conèixer com eren les ciutats a Egipte durant el domini dels faraons estrangers grecs i ens aturarem a una de les metròpolis més importants:

 

HI HAVIA MALEDICCIONS A LES TOMBES EGÍPCIES?

DIMECRES, 9 DE MAIG

A les 19 h

Una de les tombes més populars de l’Antic Egipte és la del faraó Tutankhamon. Deixant de banda el seu fabulós tresor, la creença en una maledicció va fer-la encara més màgics de protecció de la tomba i ens centrarem en la maledicció de Tutankhamon.

  

 

COM LLEGIR L’ART EGIPCI

DIMECRES, 27 DE JUNY

A les 19 h

Un dels elements característics de la cultura faraònica és la seva representació artística. Fugint de l’idea de l’art per l’art i d’una expressió simplement decorativa i per gaudir, l’art egipci estava ple de simbolisme. Farem una petita introducció als principals convencionalismes artístics.

 

 

 

Professor/a: Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc (Egipte)

On: Sala d'actes CC Navas
Adreça: Ptge. Dr. Torent, 1

Compartir