CICLE EGIPTE. TERRA DE MÒMIES I FARAONS

Dimecres
De 19 h a 20.30 h

09/01/2019 > 06/03/2019
Preu: Gratuït

Continuem amb el cicle que ens endinsa en la història de l’Antic Egipte, terra de mòmies i faraons.

A càrrec de: Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueo­lògica a Oxirrinc (Egipte)

 

Activitat gratuïta i aforament limitat.

 

LA LITERATURA FUNERÀRIA

DIMECRES, 9 DE GENER

A les 19 hores

La civilització de l'antic Egipte va desenvolupar una literatura amb molts gèneres, però potser un dels més abundants és la literatura funerària. Des dels primers moments de la història d'Egipte van sorgir uns textos que ajudaven al difunt a arribar a l'altra vida. Escrits sobre diferents suports, llegirem i intentarem entendre alguns d'aquests textos

 

LA COL·LECCIÓ EGÍPCIA DEL BRITISH MUSEUM

DIMECRES, 6 DE FEBRER

A les 19 hores

Ens endinsarem en el British Museum, un dels museus que té una col·lecció d'art egipci més gran fora d’Egipte, els seus orígens es remunten al segle XIX, quan els cònsols de les potències europees adquirien peces pel museus nacionals. Descobrirem algunes de les obres més emblemàtiques com la famosa Pedra de Roseta.

 

FARAÓ, PODER FEMENÍ

DIMECRES, 6 DE MARÇ

A les 19 hores

Sovint associem la figura del faraó egipci amb un home però, van existir faraons femenines. Segons les tradicions clàssiques, només cinc dones van governar Egipte però, les darreres investigacions, ens parlen d'unes quantes més que descobrirem en aquesta xerrada, per fer-les visibles.

 

Professor/a: Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc (Egipte)

On: Sala d'actes CC Navas
Adreça: Ptge. Dr. Torent, 1

Compartir