DOCU+: "No estamos solos"

Divendres 30 de setembre a les 19h

Preu: Gratuït

Aquest documental dirigit per Pere Joan Ventura i produït pel Gran Wyoming i Pere Portabella, es va rodar durant 2014, retratant la força i la imaginació dels moviments socials sorgits al 15 M per denunciar la degradació de la democràcia. Una etapa de rebel·lió espontània que marcarà, sens dubte, el futur de la vida política al nostre país.

Pel debat posterior comptarem amb el director del documental Pere Joan Ventura i Josep Bel, sindicalista, membre de l'assemblea de Barcelona en Comú i veí del Fort Pienc.

“No estamos solos” és un documental construït a peu de carrer. Ciutats com Madrid, Barcelona, València, Gijón, i Sevilla marquen el recorregut de la pel·lícula. Segueix grans col·lectius poblats de gent anònima que un dia va decidir apuntar-se a l'activisme per exigir un canvi radical en la forma de fer política. “

No estamos solos” retrata les grans protestes del moviment 15 M per les retallades en sanitat i educació, la corrupció política, els desnonaments massius i les conseqüències de la crisi econòmica, la gestió de la qual no ha fet més que agreujar la desigualtat. També explora els nous formats d'organització ciutadana que han substituït a les grans pancartes militants del passat per una explosió d'imaginació: orquestres al carrer, cobles enfront dels hospitals, samarretes de tots els colors, trens de dones, flamenc a les seus bancàries, avis envaint el metro. Veus i sons molt diferents que conflueixen en la mateixa indignació, provocada per l'abandó dels poders públics cap a la societat civil. Ara la gent no es conforma amb votar, exigeix participar. Com diu en la pel·lícula l'historiador Josep Fontana, “és veritat que un altre món és possible, si no no mereixeria la pena continuar, però necessitem implicar-nos tots”.

Compartir