EN CONCERT CARNAVAL presenta: "Gnawind"
Dins del circuit Barcelona Districte Cultural

Dissabte 2 de març a les 20h

Barcelona Districte Cultural

Circuit estable d’espectacles professionals i programa de creació de projectes artístics comunitaris impulsat per l’ICUB.

Més informació a http://lameva.barcelona.cat/districtecultural

 

SINOPSI

Una proclamació a la llibertat que ha viatjat al llarg de 700 anys. Amanida amb els ritmes que ha anat trobant en les diferents etapes del seu camí, la música gnaoua ens transportarà pel triangle format entre Àfrica, Orient i Occident. L'ensamble va una mica més enllà del llindar del tradicional i proposa una fusió folklòrica-contemporània que conserva amb delicadesa els trets i la puresa de l'essència gnaoua.

Una música que ens interpel·larà a tots i ens farà viatjar a l'espai i en el temps. Així són els temes de Gnawind, la banda amb què Walid Mountassir recupera els cants dels esclaus arribats de l'Àfrica occidental a les terres del Marroc, d'Algèria i Tunísia, i que ell, juntament amb la resta de l'ensemble, ha fet evolucionar a partir del seu bagatge personal com a cantautor. MÚSICA GNAWA Quan ens parlen d'esclaus, pensem en els que van arribar a terres americanes des de l'Àfrica negra. Però dins del continent africà també es practicava l'esclavitud. Els àrabs i els berbers d'Àfrica del nord també van esclavitzar habitants de diferents regions de l'Àfrica occidental (el Senegal, Mali...). A aquests esclaus que van arribar a Algèria i el Marroc durant un llarg període de temps, se'ls coneix com els gnawa (gnaoua, etc.), nom amb el qual també es designa la seva música, que té el guembri el cant i les krakebs com a instruments principals. Han estat molts els músics occidentals que han buscat inspiració en aquesta música, que moltes vegades s'associa a la pràctica de rituals per arribar a entrar en un estat de comunió amb els esperits; entre ells destaquen Jimmy Hendrix i Carlos Santana.

 

FITXA ARTÍSTICA

Veu principal: Walid Mountassir

Piano i cors: Nora Morales

Bateria i cors: Amine Lahmar

Percussió: Josafath Larios

Vents: Pierre Cabarat

Guitarra i cors: Marc Clemente

 

RESERVA D'ENTRADES

IMPORTANT! 15 MINUTS ABANS DE L'ESPECTACLE S'ALLIBERARAN LES RESERVES DE LES PERSONES QUE NO HAGIN RECOLLIT LA SEVA ENTRADA.

On: Sala Sandaru

Compartir