DIJOUS FLAMENCS presenta: Carles Benavent (Baix), Roger Mas (Teclat), Aleix Tobias (Percussió), Tomasito (Ball)
Cicle Flamenco-Jazz ¿Rama o Injerto?

Dijous 23 de maig a les 20 h

Preu: 12 euros (gratuït pels socis de "El Dorado SFB")

Carles Benavent (Barcelona 1954) és possiblement el millor baixista de la història d'aquest país, un creador excepcional i l'inventor d'un llenguatge i un so únic i inconfusible. Quan es va asseure per primera vegada al costat de Paco de Lucía per tocar mà a mà la colombiana "Monasterio de Sal", aquest músic de Jazz, fill del so laietà i compare musical de Joan Albert Amargós, no va imaginar que durant anys recorreria els millors escenaris del món inventant al costat del mestre d'Algesires una forma nova d'interpretar la música flamenca.

Poc amic de la rigidesa acadèmica, Carles Benavent ha reinventat i adaptat la tècnica a les seves pròpies necessitats expressives fins a convertir el baix i la mandolina en instruments amb una veu pròpia i singular. Hereu del llegendari Jaco Pastorius, el baixista català ha compartit projectes i escenaris amb músics de llegenda com Quinze Jones, Miles Davis o Chick Korea. Innovador i profund, va compondre per a Nuevos Medios, "Carles Benavent" (1983), un dels discos que va inaugurar el mític segell discogràfic de Mario Pacheco.

En aquesta ocasió, Carles Benavent estarà acompanyat per un grup de músics excepcionals: els joves i talentosos Roger Mas i Aleix Tobias, habituals i ferms valors de l'escena jazzística actual: i Tomasito, geni i figura, l'home que amb el seu esperit lliure i desacomplexat millor representa l'essència del que pot ser aquesta nit de Flamenc i Jazz.

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir