Procreació: Residències d'arts escèniques
Convocatòria 2018 oberta fins al 30 de setembre

Què és PROCREACIÓ?

 

PROCREACIÓ és un projecte de suport a la creació del Centre Cívic Sant Martí i de l'Auditori de Sant Martí, centrat en l’àmbit escènic. 

Amb aquesta convocatòria es pretén donar suport a creadors escènics de diferents disciplines artístiques com el teatre, performance, dansa, circ, nous llenguatges escènics i arts de carrer. Està adreçada a tots aquells artistes emergents en vies de professionalització que vulguin apropar nous llenguatges i tendències escèniques al barri de Sant Martí de Provençals, per a crear nous públics i interessos culturals en el territori.

Als creadors escènics seleccionats se’ls ofereix un espai (que s’ajusti a les especificitats de cada projecte), on desenvolupar el seu procés de creació, a més de posar a la seva disposició recursos i infraestructures dels dos equipaments (so, llums, audiovisual, etc.). S’ofereix a les propostes seleccionades la possibilitat d’una mirada externa professional o l’import de 200 euros en concepte de producció.

 

BASES DE LA CONVOCATÒRIA PROCREACIÓ

-Presentació de propostes fins el 30 de setembre.

-Període de residència de novembre 2018 a juny 2019 en funció de cada projecte seleccionat.

La tria de les propostes escèniques serà realitzada per una comissió de selecció formada per professionals del camp de les arts escèniques i de la gestió de la cultura.

 

Les CONDICIONS que s’ofereixen són les següents:

 

 • Espai d’assaig al Centre Cívic Sant Martí i/o l’Auditori de Sant Martí. L’organització establirà els espais d’assaig de cada creador escènic, tenint en compte les necessitats de cada projecte.
 • Acompanyament: L’organització establirà una relació periòdica amb les companyies residents amb l’objectiu de donar suport en el desenvolupament i l’evolució del projecte així com de fer un seguiment de la residència.
 • Retorn Una vegada acabada la residència, els artistes es comprometen, d’acord amb l’organització, a fer un retorn amb possibilitat de diferents formats, com poden ser: la representació de l’espectacle al Centre Cívic Sant Martí o l’Auditori de Sant Martí; la realització d’una acció comunitària o taller; la representació d’una part de l’espectacle... En cas d’optar per la representació de l’espectacle en un dels dos espais esmentats, l’organització oferirà a la companyia l’opció d’acollir-se a la fórmula de taquilla inversa.
 • Suport tècnic: Dotació de 3 hores de tècnic abans del dia pactat per a l’actuació, un passi tècnic el mateix dia de l’actuació i durant l’actuació (en el cas d’haver pactat aquest retorn). S’ofereix a les propostes seleccionades la possibilitat d’una mirada externa professional o l’import de 200 euros en concepte de producció.
 • Suport en la difusió de l’espectacle: L’organització es farà càrrec de tots els elements de difusió externa de l’espectacle.
 • L’organització convidarà programadors/es de l’àmbit de les arts escèniques a les representacions de les peces.

 

En la tria de les companyies en residència es valorarà:

 • Que la proposta de treball sigui de creació pròpia.
 • La viabilitat del projecte.
 • L’adequació a les infraestructures dels espais de representació.
 • Que el calendari d’assajos sigui compatible amb les disponibilitats de l’espai.
 • La repercussió en el territori dels projectes presentats.

 

Per participar en aquesta convocatòria s’ha de fer arribar un dossier gràfic i la fitxa de sol·licitud (per descarregar a barcelona.cat/ccsantmarti) a dinamitzacio@ccsantmarti.net o bé per correu ordinari a Dinamització del Centre Cívic Sant Martí: Carrer Selva de Mar 215, 08020, BCN. Qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a l’equip de Dinamització del Centre Cívic Sant Martí al 932565760.

Els creadors escènics hauran de facilitar el seu rider tècnic amb un mes d’antelació de la data pactada per a la representació de la peça.Les necessitats tècniques dels espectacles s’hauran d’adaptar al material tècnic disponible a l’Auditori de Sant Martí i al Centre Cívic Sant Martí.

En futures representacions de l’obra o espectacle realitzat durant la residència (i en el dossier que es derivi de la mateixa) la companyia es comprometrà a fer esment de la seva participació en el projecte Procreació impulsat pel Centre Cívic Sant Martí i l’Auditori de Sant Martí així com a incorporar el logotip corresponent com a col·laboradors de l’espectacle.

Compartir