VISITA GUIADA AL CEMENTIRI DE POBLENOU
Sortida Cultural

Dissabte
De 11 a 13.30 h

14/09/2019

Un cementiri pot estar ple d'art, aquest petit museu funerari compta amb dues àrees diferenciades, l'original i l'ampliada durant la segona part del segle XIX, replet d'escultures i racons de gran harmonia.

La ruta és una breu reconstrucció de cent anys d'història. Un recorregut que s'inicia l'any 1775, quan el bisbe Climent va beneir el nou recinte funerari, i conclou amb l'Exposició Universal de 1888.

El passeig comprèn 29 sepultures degudament senyalitzades, obra de l'arquitecte italià Antonio Ginesi. Aquest el va dissenyar en un sobri estil neoclàssic que apunta elements d'inspiració egípcia.

Encabeix tombes de personatges tan destacats com ara Josep Anselm ClavéSerafí Pitarra o la família Maldà. També hi ha tombes anònimes, com la venerada tomba del "santet" de Poblenou, un noi del barri i a qui encara se li fan nombroses ofrenes. O les tombes dels gitanos, amb escultures, de vegades realistes, com la d'un home vestit elegantment que porta a la butxaca el seu inseparable paquet de tabac. A la part més moderna, les famílies benestants de la burgesia barcelonina s'hi van construir pavellons i mausoleus de gran qualitat artística. Arreu del cementiri, llueixen escultures de gran bellesa, com ara la del Petó de la mort, de Jaume Barba, del 1930.

 

Hora de trobada: a les 11 h a la porta del cementiri

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscriure-s’hi prèviament a partir del dimarts 16 de juliol. Inscripcions on line

Inici d'inscripció: 16/07/2019
Fi d'inscripció: 14/09/2019

Compartir