GRUP DE TEATRE ESPONTANI

Dimecres
De 18 h a 21 h

17/01/2018 > 28/02/2018
Preu: Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Proposta de crear un grup de dones de teatre espontani

En coordinació amb el Colectivo de Mujeres de Matagalpa, Nicaragua, proposem impulsar aquesta iniciativa de conformar un grup de teatre espontani de forma permanent i autogestionada.

Què és el teatre espontani?

El teatre espontani és una forma de teatre creada per Levi Moreno, al qual va anomenar teatre de l'espontaneïtat, i que li va permetre desenvolupar el psicodrama, com un mètode grupal terapèutic.

La base del teatre espontani està en el grup que es construeix entre totes  En el grup hi ha actrius i també hi ha l'audiència. Hi ha una persona que fa de pont entre l'audiència i l'equip d'actrius. De l'audiència sorgeix una protagonista o narradora que verbalitza, explica un record, un relat de la seva vida. Les actrius, la directora i l'audiència escolten el relat, i la directora proposa una forma per escenificar la narració. les actrius posen cos i veu per tornar a la protagonista el seu relat. Així un relat crida a una altra història i es va fent com un tapís dels relats, dels records de les històries, i es va teixint la funció. Hi ha ressonàncies i es mouen emocions, i aquest reconèixer-me, ressonar amb les històries d'altres i altres genera empatia, comprèn millor la meva vida i la de les altres persones.

On i quan es desenvoluparan les trobades?

Les trobades tindran lloc els dimecres de les 18 a les 21 h. La primera trobada serà el 17 de gener. Ens trobarem cada setmana fins al 28 de febrer. Amb això tindrem una primera experiència per valorar juntes com volem seguir.Què farem en aquestes primeres sessions?

En les dues primeres crear grup, experimentar amb les nostres pròpies històries i vivenciar el que és el teatre espontani. Perquè podem valorar si realment volem comprometre'ns amb un grup.


En les altres sis sessions

  • Treball corporal descobrint les nostres potencialitats expressives.
  • Escolta. Què entenc del que algú narra?  L'essència o nucli del relat?
  • Les emocions, aprendre a posar paraula i cos a la diversitat de emocions i no caure en els estereotips. 
  • Estructures i formes on sostenir-nos en escena.
  • Improvisació i jocs grupals.
  • La sinceritat i el contacte.

 

Sobre les impulsores d'aquesta iniciativa? 

Ana Ara i Bea Huber, actrius, pedagogues teatrals, directores de teatre espontani i psicodramatistas, amb àmplia experiència amb el mètode,
integrants del Col·lectiu de Dones de Matagalpa a Nicaragua. Com per temporada ens trobem a Barcelona, ​​tenim ganes de impulsar aquesta iniciativa juntament amb altres dones.

A qui es dirigeix ​​aquesta proposta?

A dones diverses amb ganes de moure, habilitats expressives, capacitat de treballar en grup i obrir-se emocionalment.

Us convidem a participar en aquesta nova iniciativa grupal.

Professor/a: Anna Ara i Bea Huber
Edat: Públic adult

Inici d'inscripció: 18/12/2017
Fi d'inscripció: 16/01/2017

Compartir