EXPOSICIÓ 100 EXEMPLES DE RESILIENCIA
Del 12 al 27 de gener

12/01/2018 > 27/01/2018
Preu: Activitat gratuïta

Resiliència, o la capacitat de refer-se davant revessos i adversitats, és un terme puixant en esferes de la vida tan dispars com la psicologia, la cuina, el periodisme o el desenvolupament professional. El terme, que prové de la física ( "capacitat d'un material elàstic per absorbir i emmagatzemar energia de deformació"), s'ha generalitzat per aplicar-se a altres àmbits. En l'acció humanitària, la construcció de resiliència s'obre pas en els països més afectats pel canvi climàtic com la forma més eficaç de reduir la fam. resiliencia_INTERIORAcción contra la Fam i la Comissió Europea han posat en valor el significat d'aquesta paraula centrant-se en un dels epicentres de la fam: la regió del Sahel, on més de 32 milions de persones viuen sota la seva ombra ia mercè de les crisis cada vegada més recurrents pel canvi climàtic. No podem evitar totes les crisis, però sí que podem fer que les persones i les seves comunitats puguin fer-los front millor i es recuperin abans.

Resiliència és un concepte nou per a molta gent, però la seva possible aplicació en gairebé tots els àmbits és una oportunitat per donar a conèixer aquesta nova forma de treballar de les organitzacions humanitàries. I si els ciutadans la valoren, els governs apostaran per això per acabar amb la fam. Sota aquesta premissa, en Acció contra la Fam vam emprendre aquest projecte per demanar a persones a tot el món i en diferents situacions que ens expliquessin què és per a ells "Resiliència". Il·lustradors i il·lustradores voluntaris ens van ajudar a donar-li forma i vam crear l'ebook col·lectiu i gratuït "100 exemples de resiliència".

En aquesta exposició us convidem a conèixer alguns d'aquests exemples, promovent el concepte i la seva aplicació al Sahel ... i en la vida.

 

100ejemplosderesiliencia.org/

 

https://www.accioncontraelhambre.org/es

Organitzador de l'activitat: Acció contra la fam

Compartir