ESCULTURES SONORES BASCHET

ESCULTURES SONORES BASCHET
Al Centre Cívic Trinitat Vella, del 19 de setembre al 9 de gener.
(Exposició que participa a la Mercè '16, els dies 23,24 i 25/09 al Parc de la Trinitat)
INAUGURACIÓ 19 DE SETEMBRE A LES 17H

 

Les peces originals que presentem representen una selecció fabulosa de la recerca en acústica aplicada desenvolupada pels germans Baschet des dels anys cinquanta.

Són obres que exploren les relacions entre les formes i els materials per a produir nous sons, constituïnt-se en objectes interactius per a que cadascú pugui experimentar-hi de primera mà, sense cap necessitat de tenir cap formació prèvia. Amb la vocació d’acostar els sons de la música més avançada al conjunt de la societat d’una forma lúdica, els Baschet van ser pioners a proposar exposicions participatives on el visitant deixa de ser tansols espectador o oïent, per passar a ser el protagonista de l’acció artística: una obra oberta a tothom, sempre a punt per a ésser redescoberta i reinterpretada. 

François i Bernard Baschet són considerats els pares de l’escultura sonora i la seva obra és fruit d’una visió que uneix art i ciència, intuïció i mètode; una referència imprescindible per a l’estudi i desenvolupament de les relacions entre forma, matèria i so.  Els germans Baschet han inventat incomptables instruments per a tot tipus de música i escultura pública i fonts, expandint així els horitzons del so. Les seves exposicions participatives conviden a tothom a jugar i experimentar lliurement. Una obra oberta, inclusiva i compromesa amb la societat, un projecte pedagògic que reivindica la democratització del coneixement i la creativitat.

Compartir