Viatgem a Berlin i La Habana!
Viatges des del sofà

BERLÍN

Dijous 5 de juliol
Obertura del cafè-teatre: a partir de les 20 h
Inici de l’espectacle: 20.30 h


Si pensem en Berlín, el primer que ens ve al cap és la paraula guerra. Però Berlín no és només violència, nazisme i un mur que durant 28 anys va dividir una societat i va ser símbol de l’enfrontament de dos mons durant la guerra freda. 

Berlín és història passada i recent d’Europa i del món, és arquitectura, art, música, modernitat... Els anys vint amb cabarets i swing als ballhaus, l’última seu de l’escola Bauhaus, els grafits del mur, els centres culturals ocupats, la música electrònica i el Pride. Un plató de cinema i una musa literària, Berlín és polièdrica i encisadora.
Vine amb nosaltres de turisme per la ciutat més excitant del segle XX!

 

 

LA HABANA

Dijous 12 de juliol
Obertura del cafè-teatre: a partir de les 20 h
Inici de l’espectacle: 20.30 h


Sentada en trono de alabastro breve/Jamás murmura de su suerte aleve/Ni se lamenta al sol que la fascina/Ni la cruda intemperie la extermina/Ni la furiosa tempestad la mueve. 

Els versos del poeta Gabriel de la Concepción Valdés (conegut com a Plácido) ens evoquen la força, la resistència, la tenacitat d’una ciutat, La Habana, on la història, la cultura, l’art i sobretot la música perviuen pels racons dels seus vells carrers i places. Capital de la República cubana, ningú sembla escapar als encants atordidors i als contrastos cruels que ofereixen elements urbans i socials com el mític Malecón o els clubs musicals de la seva vida nocturna. Ciutat generosa en genis, descobrirem, a partir d’ella, l’abast cultural, científic i social de l’emblemàtica Cuba, i els llaços històrics de germanor que vinculen la Perla de les Antilles amb Catalunya.

Compartir