Gent de Nou Barris, gent d'arreu
EXPOSICIÓ

06/06/2018 > 29/06/2018
Preu: gratuït

Als anys seixanta i setanta es van configurar els nostres barris amb persones vingudes d'arreu de l'Estat i també de la Catalunya rural. Persones que cercaven construir una vida millor, amb millors oportunitats, carregades de desitjos amagats a les seves maletes. Van ser aquests veïns i veïnes qui van compartir el treball de dignificar uns barris que no comptaven amb serveis ni transports ni equipaments. La lluita veïnal i la solidaritat van ser alguns dels ingredients principals d’aquestes primeres dècades.
 
Als anys noranta, el districte va viure una nova onada migratòria. Aquest cop les persones arriben de més lluny. Les seves històries, semblants: ganes de millorar, treball i sacrifici, por i desitjos, lluita. De nou, la contribució del teixit associatiu va ser clau en el procés de construcció de la convivència i la cohesió social.
 
Avui ens trobem amb uns barris especials gràcies a la varietat de tots aquests ingredients, fets de persones d'arreu, de desitjos i de viatges, de relacions i de reivindicacions.
 
L'exposició Gent de Nou Barris, gent d’arreu és un homenatge a aquestes històries diverses. Històries que parlen de la vida i de com ens condicionen les seves circumstàncies: quan la guerra, la violència o la persecució ens obliguen a abandonar el lloc on hem nascut per cercar un lloc de refugi; quan ens motiven les ganes de trobar millors oportunitats, per a nosaltres o per als nostres fills; o quan la voluntat d'exercir el nostre dret a l'educació o a la salut, o la nostra llibertat sexual, ens impulsa a migrar per construir un nou projecte de vida. El moviment de persones omple i omplirà la història dels nostres barris, de la nostra ciutat i, en definitiva, de la humanitat.
 
Exposició produïda per la Xarxa 9 Barris Acull. Fotografies de Joan Linux.

On: Centre Cívic Zona Nord
Adreça: C. Vallcivera, 14

Web: http://www.9bacull.org

Annexes

Cartell

Compartir