BAR TOOL #1

David Ortiz Juan, Elida Høeg, Rosanna del Solar, Hugo Hemmi Curadoria: BAR project
29 juny, 2018 - 12:00 a 22 juliol, 2018 - 20:00

Aquest assaig expositiu presentarà els projectes que David Ortiz Juan, Elida Høeg, Rosanna del Solar i Hugo Hemmi estan desenvolupant durant la seva estada a Barcelona en el marc del programa de formació pràctica en arts visuals BAR TOOL #1 Training Program.

Els diferents projectes conformen una trama oberta i orgànica en la qual s’entrecreuen els interessos comuns i les diferències que s’estan constatant en aquests mesos de connivència, i que prendran forma en un espai expositiu com a exercici final de BAR TOOL #1, un programa de formació pràctica comissariat per BAR project. Després del temps de treball, estudi i assajos en comú en un context d’intercanvi professional i humà, entenem aquest moment no com un tancament conclusiu, sinó com un punt i seguit en el qual la pràctica de cada participant entra de nou en diàleg amb la dels altres.

BAR TOOL és un programa de formació pràctica articulat al voltant de processos de recerca, producció i presentació. Aprofundint en maneres de pensament i acció interdisciplinàries, el programa s’adreça a participants de diferents camps del coneixement amb pràctiques relacionades o no relacionades amb allò artístic. Al llarg dels nou mesos de durada es fomenta un entorn d’hospitalitat, en el qual la circulació de coneixement succeeix a través de la conversa i l’acció, en la convergència generacional i epistemològica. BAR TOOL incideix en el coneixement pràctic que fins ara ha guiat la pràctica de BAR project. El programa se centra a generar un context d’intercanvi professional a través de «discussions pràctiques» i «tallers teòrics» amb tutors locals i internacionals i una llista de convidats, visites i trobades feta a la mida dels interessos dels participants.

BAR TOOL #1
Un programa de formació pràctica de nou mesos
Octubre del 2017 – juny del 2018
Concebut per BAR project
En col·laboració amb Fundació Antoni Tàpies i Fàbrica de Creació de Barcelona - Fabra i Coats

TOOLests (participants): David Ortiz Juan (ES), Elida Høeg (NO), Rosanna del Solar (PE), Hugo Hemmi (CH)

Mentorització de Carles Guerra (director de la Fundació Antoni Tàpies), Veronica Valentini, Andrea Rodriguez Novoa i Juan Canela (curadors de BAR project) i tutories amb agents internacionals, entre els quals: Eva Rowson, Simon Asencio, Adriano Wilfert Jensen, Aimar Arriola, Osías Yanov, Ángel Calvo Ulloa, Emily Pethick, Susan Gibb, Núria Güell, Aimar Pérez Galí, Ericka Flórez, Martín Legón, Daniel Steegmann Mangrané, Vivian Sky Rehberg o Jordi Ferreiro.

Info: www.barproject.net/bar-tool