Fabricant paisatges.

Instal·lacions al Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats
20 maig, 2017 - 19:00 a 28 maig, 2017 - 19:00

A càrrec del Landscape Lab Fabra i Coats 
Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni, UAB-MUHBA
​​

Les fàbriques del segle xix i el segle xx han perdut les seves funcions productives, aquelles manufactures que van donar forma al paisatge industrial urbà arreu d’Europa. Avui, el reciclatge d’aquesta pell industrial de la ciutat ens permet imaginar nous usos en uns recintes que són alhora testimoni de la civilització industrial i contenidors de nous significats en l’era de la societat digital. Quin nou paisatge fabricaran les ciutats en el segle de la postindústria? Si el paisatge urbà tradueix en la seva forma sempre una cultura urbana concreta, com és aquesta cultura de les ciutats avui? 

El Laboratori de Paisatge Fabra i Coats proposa Fabricant paisatges, una  instal·lació interactiva que reflexiona sobre aquest lligam entre els paisatges fabrils del passat i la ciutat digital del present.

La instal·lació Fabricant paisatges transforma l’espai de Fabra i Coats a partir d’elements físics i de projeccions audiovisuals: una estructura de cordes, metàfora de la producció tèxtil que donà sentit al lloc i a la fàbrica durant tant de temps, s’entrelliga amb projeccions d’imatges que mostren com altres antigues fàbriques (altres «Fabra i Coats» europees) s’han reciclat tot acollint usos contemporanis arreu del Vell Continent. La instal·lació us anima a transformar l’espai expositiu al vostre criteri quan manipuleu l’estructura de cordes que configura la mateixa instal·lació. Les projeccions d’imatges fabrils ens interroguen sobre el nou paper de les fàbriques del segle xx en la ciutat del segle xxi i ens interpel·len sobre com fer que aquestes antigues infraestructures, ara obsoletes, interactuïn amb els barris que les envolten, perquè continuïn fent ciutat... d’una altra manera. L’estructura de cordes configura un relat canviant sobre el futur de Fabra i Coats i reclama alhora la necessitat de tramar, de cosir i lligar relacions al barri de Sant Andreu, a partir dels nous i possibles usos que la fàbrica acollirà. 

Comissariat: Landscape Lab Fabra i Coats (Marina Cervera i Francesc Muñoz)
Autors: Alumnes del màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni, UAB-MUHBA: Ksenia Boksberg; Clara Terradellas; Andrea Montserrat Venegas Torres; Chiara Vesnaver.