Memòria popular del mercat

Chocolatada - taller de memoria
2 desembre, 2016 - 18:00 a 20:00

Lloc: Mercat de Sant Andreu de Palomar. Plaça del Mercadal, 41. Barcelona

En col·laboració amb: Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) , Associacions Comerciants Mercat de Sant Andreu de Palomar i Eix Comercial Sant Andreu

Coordina i produeix: Cohabitar entre-, Centro de art de Fabra i Coats de Barcelona.

Associacions Comerciants Mercat de Sant Andreu de Palomar.
El Treball de proximitat de Cohabitar és basa, entre altres, en el comerç de proximitat i de model de barris; i també les memòries comunitàries.

El Treball de proximitat del Centre d'art de Fabra i Coats és basa, entre altres eixos, en el comerç de proximitat i de model de barris; i també les memòries comunitàries. Amés El centre d'art esta exposat el treball del Mercado de San Roque de Quito que va visibilitzar aquest mercat i les lluites per un model de ciutat sostenible durant 5 anys.

El dia 2 de desembre, amb motiu de les festes majors de Gran de Sant Andreu, el mercat de Sant Andreu de la Palomera fa la seva tradicional xocolatada dins de les festes del barri. Dins de aquest esdeveniment, proposem un projecte d'intervenció en l'espai del mercat per visibilitzar les històries i memòries del mercat i del comerç de proximitat que tenen els veïns i veïnes del barri. Els mercats de proximitat son espais comunitaris i socials molt importat, que han marcat la vida del poble i del barri. El Mercat de Sant Andreu l'any vinent serà remodelat i les parades estaran en una seu temporal al costat de Fabra i Coats. Debut a que el mercat es renovarà, és importat recuperar el valor comunitari del mercat i posar-ho en relació al mode de comerç, de barris i de vida de les ciutats.

Durant la xocolatada tindrà lloc un espai dinamització de memòries i una petita exposició de materials del Mercat de Sant Roc de Quito que es troben exposats al Centre d'Art. A l'espai de treball comunitari recopilarem, entrevistarem a persones i mostrarem les memòries i històries del mercat i del comerç de proximitat de Sant Andreu. Tot el material recollit es escanejarà i exposarà dins el mercat com un punt de memòria popular del mercat i el comerç que durarà fins Nadal.