Publicacions

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani de Barcelona compta amb una activitat editorial que es materialitza fonamentalment en els catàlegs d'exposició. Aquestes edicions no només documenten exposicions, sinó que, amb les seves aportacions teòriques, contribueixen a l’estudi de l’art contemporani. Algunes de les publicacions existeixen en format imprès i d’altres en format digital per a ser descarregades. Segons les seves característiques es distribueixen per intentar donar difusió internacional als artistes i col·lectius locals. 

Aquest llibre ha estat editat amb motiu del procés de creació artística col•lectiva desenvolupat del febrer al juny de 2017 per l’Escola Can Fabra i l’equip del projecte expositiu Cohabitar entre- —projecte realitzat al Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats—, i ha comptat amb la col·laboració del Grup d’Arpilleres del Casal de Barri Congrés-Indians, de mares i àvies de l’Escola Can Fabra i de Daniela Pizarro (membre del col·lectiu Nido Textil).

Arpilleres de Can Fabra. Agulles que parlen de moments d'escola i de vida dins un procés comunitari.

Editor: Cohabitar entre-
Mides: 23 x 23 cm
Pàgines: 54
Llengua: català

Gratuït

Aquest llibre ha estat editat amb motiu del procés de creació artística col•lectiva desenvolupat del febrer al juny de 2017 per l’Escola Can Fabra i l’equip del projecte expositiu Cohabitar entre- —projecte realitzat al Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats—, i ha comptat amb la col•laboració de Dorita Torrecillas, Pere Fernández i Jess Espinoza.

Aquí et deixo un trosset d'història
Editor: Cohabitar entre-
Mides: 23 x 16,5 cm
Pàgines: 53
Llengua: català

Gratuït

Cohabitar entre- ha estat un dispositiu que ha activat Fabra i Coats-Centre d’Art Contemporani com a impulsor i catalitzador d’interaccions entre pràctiques artístiques contemporànies i altres espais socials. Ha pretès ser un mecanisme que recull i dona resposta a l’emergència de noves maneres de fer i de repensar les institucions. Una iniciativa que entén les pràctiques artístiques i els processos col·lectius com a instruments essencials amb els quals es poden activar estratègies transformadores que incideixin tant en l’ecosistema cultural com en el context social en què s’insereixen.

Cohabitar entre-
[Emergències institucionals /pràctiques artístiques / processos col·lectius]

ISBN: 978-84-9156-045-6
Editor: ICUB (Ajuntament de Barcelona)
Mida: 15 x 24 cm
Llengües: català, castellà i anglès

Preu: 15€

 

Desbordar BarcelonaUn relat alternatiu de la cultura a la ciutat

Aquesta publicació s’ha editat dins del projecte «Cohabitar entre-», coordinat entre el febrer del 2016 i l'abril del   2017 per Idensitat, LaFundició, Sinapsis i Transductores.

ISBN: 978-84-16828-20-3
Editor Pol·len i La Ciutat Invisible
Núm. pàgines: 123
Tipus coberta: tova

Preu: 12 €

Publicació sobre l'exposició comissariada per Martí Peran que esdevé el seu cos teòric i de reflexió sobre el tema de la fatiga.

ISBN: 978-84-9850-840-6
núm. pàgines: 104 pàgs. + 4 de coberta
mida: 11 x 18 cm
tipus coberta: tova

Preu: 5 €

coverunCentroDeArte

Un centre d’art, pensar en un centre d’art com una possibilitat. Durant la temporada expositiva de 2014, David Armengol i Martí Manen van assajar un centre d’art en directe després de guanyar la convocatòria per ser els responsables del programa del Centre. Un programa d’exposicions necessita un sistema de comunicació, un projecte educatiu i eines per a la seva gestió. Armengol i Manen van reaccionar davant les necessitats i els desitjos d’un context per oferir una gramàtica entorn de l’art, el text i la possibilitat de connexió.
 
Aquest llibre explica el procés, la presa de decisions i les mirades a aquest moment específic. També és un arxiu d’activitats, d’exposicions i de contactes amb artistes i altres institucions, sense oblidar mai les persones que van visitar aquest centre d’art.
 
Capes de lectura que es bifurquen, que s’amplien, que es defineixen en directe. Capes de lectura entre generacions, entre contextos, entre llenguatges, entre temps, entre maneres d’entendre allò artístic i allò literari. I així sorgeixen els relats i narracions d’El text: principis i sortides.

Format: 19,5 x 12 cm
Pàgines: 272
ISBN: 978-84-16205-09-7
Data edició: Novembre 2015
Preu: 12 euros

Quadern gratuït sobre l'exposició amb el text del comissari Martí Peran, l'index d'activitats i la descripció de les obres.

Materials

Recull de textos de diferent procedència.

Editat per Espai en Blanc.

En venda a la recepció del centre. Preu: 3 €

Llibre d'artista d'Oriol Vilanova que acompanya la seva obra No Middleman.

Publicat en el marc de l'exposició After Landscapes. Ciutats copiades.

 

Format: 14 x 28 cm

Pàgines: 16

Dissenyat per Alex Gifreu - Fotografies de Pep Herrero

Data d'edició: 2015

Preu 5€

 

En venda a la recepció del Centre.

La ràpida alteració de l’entorn pel neoliberalisme ideòlogic i l’economia global provoca la desaparició de paisatges originals així com la seva creixent homogeneïtzació. Les rèpliques d’una ciutat determinada en un context geogràfic diferent de l’original és la màxima expressió d’aquesta condició after landscape. En les darreres dècades el fenomen de la ciutat copiada ha proliferat com a conseqüència de dinàmiques múltiples: el col·lapse de l’arquitectura en la forma d’un estil global, la deslocalització econòmica que importa els models dominants, la gestió acumulativa del territori, la sublimació del turisme i les tecnologies del simulacre o, fins i tot, les agendes militars que demanen reproduccions exactes dels escenaris de guerra per provar la pròpia capacitat destructiva. El projecteAfter Landscape. Ciutats copiades suggereix una reflexió sobre totes aquestes qüestions.

Format: 17 x 24
Pàgines: 248
ISBN: 978-84-475-4204-8
Data d'edició: 2015
Preu 15 €.

En venda al Centre o a la pàgina web de les publicacions de la Universitat de Barcelona.

Aquest llibre es publica en el marc de l'exposició Peter Downsbrough-The Book(s) (2013), comissariada per Moritz Küngen el Centre d'Art Fabra i Coats.

 

Format: 15,90 x 23,10 cm

Pàgines: 80

ISBN: 978-3-7757-3586-5

Data d'edició: 2013

Aquest llibre es publica en el marc de l'exposició Això no és una exposició d'art, tampoc (2012), comissariada per David G. Torres.
 
Format: 14 x 23 cm
Pàgines: 48 
EAN: 9788460076209
Data d'edició: 2012