Seminari - Sessió 4: Conferència i diàleg amb Begoña Román i Mireia Sallarès

9 març, 2019 - 12:00

Quines responsabilitats estem disposats a contreure per estimar? Les societats neoliberals vinculen l’experiència amorosa a l’esfera individual, a la intermitència i a la tria: estimem sols, de manera intermitent i a aquells que hem triat. Com queda dinamitat aquest amor entès com una ficció de l’individu des de l’ètica de les cures i de les responsabilitats compartides?

Begoña Román. Professora de filosofia a la Universitat de Barcelona, ha escrit i coordinat llibres sobre l’ètica en els serveis socials, l’ètica docent i l’ètica ecològica que donen eines per imaginar quins podrien ser els reptes per pensar una ètica amorosa.

Mireia Sallarès. Artista visual i autora del projecte del qual aquest seminari forma part.

Lloc: 3a planta, Centre d’Art (dins de l’exposició).

Aquesta activitat forma part del seminari Amor per a què? Canviar l'amor per canviar-ho tot? El seminari és gratuït, amb places limitades. Per assistir-hi, és obligatòria la inscripció, amb opció d'inscriure's al seminari complet o a sessions individuals. Inscripcions a centredart@bcn.cat.​

Sessió ja realitzada. Aquí podeu veure el vídeo complet.

Finissage de l'exposició "Kao malo vode na dlanu", de Mireia Sallarès
27 abril, 2019

Finissage de l'exposició i del seminari del projecte Kao malo vode na dlanu, de Mireia Sallarès, al Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats. Conferència: ​És l'amor un acte de traducció? És la traducció un acte d'amor?

Finissage de la exposición "Kao malo vode na dlanu", de Mireia Sallarès
27 abril, 2019

Finissage de la exposición y del seminario del proyecto Kao malo vode na dlanu, de Mireia Sallarès, en el Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats. Conferencia ¿Es el amor un acto de traducción? ¿Es la traducción un acto de amor?

Finissage of the exhibition "Kao malo vode na dlanu", by Mireia Sallarès
27 abril, 2019

Audiovisual vinculado a al exposición "Aquí hemos encontrado un espacio para pensar"
17 abril, 2019

Documental vinculado a la exposición Aquí hemos encontrado un espacio para pensar que resume el desarrollo de los proyectos artísticos de cuatro creadores en cuatro institutos de Barcelona durante el curso 2014-2015 (Jordi Mitjà en el Institut Milà i Fontanals; Lua Coderch en el Institut Montjuïc; Francesc Torres en el Institut Domènech i Montaner; y Aimar Pérez Galí en el Institut Menéndez y Pelayo). Las obras forman parte del programa EN RESiDENCiA, impulsado por el ICUB y el Consorci d'Educació de Barcelona, que en su décimo aniversario expone 77 obras en el Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats, resultado de este diálogo entre artistas y alumnos.

Audiovisual linked to the exhibition "Here We've Found a Place to Think"
17 abril, 2019

Audiovisual vinculat a l'exposició "Aquí hem trobat un espai per pensar"
17 abril, 2019

Documental vinculat a l'exposició Aquí hem trobat un espai per pensar que resumeix el desenvolupament dels projectes artístics de quatre creadors a quatre instituts de Barcelona durant el curs 2014-2015 (Jordi Mitjà a l'Institut Milà i Fontanals; Lua Coderch a l'Institut Montjuïc; Francesc Torres a l'Institut Domènech i Montaner; i Aimar Pérez Galí a l'Institut Menéndez y Pelayo). Les obres formen part del programa EN RESiDÈNCiA, impulsat per l'ICUB i el Consorci d'Educació de Barcelona, que en el seu desè aniversari exposa 77 obres al Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats, resultat d'aquest diàleg entre artistes i alumnes.

Conversa entre Raül Fernandez Refree i Isaki Lacuesta
8 abril, 2019

Documental produït per Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats, emès a betevé, en el qual Isaki Lacuesta i Raül Fernandez Refree reflexionen sobre el seu projecte expositiu conjunt Your Phone is a Cop, que es va poder veure del 18 de gener fins al 17 de març de 2019, i que versà entorn a la censura i els tabús a les xarxes socials. El punt de partida d'aquesta instal·lació interactiva del Centre d'Art va ser el seu concert al Sónar 2018.

Conversación entre Raül Fernandez Refree e Isaki Lacuesta
8 abril, 2019

Documental producido por Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats, emitido en betevé, en el cual Isaki Lacuesta y Raül Fernandez Refree reflexionan sobre su proyecto expositivo conjunto Your Phone is a Cop, que se pudo ver del 18 de enero hasta el 17 de marzo de 2019, y que versó entorno a la censura y los tabús en las redes sociales. El punto de partida de esta instalación interactiva del Centre d'Art fue su concierto en el Sónar 2018.

Talk between Raül Fernandez Refree and Isaki Lacuesta
8 abril, 2019

Seminari vinculat a l'exposició "Kao malo vode na dlanu"
30 març, 2019

Activitat vinculada al seminari Amor per a què? Canviar l'amor per canviar-ho tot?, de l'exposició Kao malo vode na dlanu (Com una mica d'aigua al palmell de la mà), un projecte sobre l'amor a Sèrbia, de Mireia Sallarès.

Pot existir la dona sense reivindicar l’amor? Com més cuida una dona, més està contribuint al seu empobriment econòmic i a la seva manca de reconeixement social. Mari Luz Esteban ens avisa també que, a vegades, alguns moviments socials, inclòs part del feminisme, reivindiquen l’amor com l’alternativa a conflictes i desigualtats que precisament estan sent alimentats a força d’amor. Quines xarxes d’amistat i suport mutu podem construir per aturar aquest cercle?

Mari Luz Esteban. Professora d’antropologia social a la Universitat del País Basc (UPV-EHU), és autora de Crítica del pensamiento amoroso i coordinadora, amb Jone M. Hernández, d’Etnografías feministas, ambdós publicats per Bellaterra.

Joana Masó. Comissària d’aquesta exposició i professora de literatura francesa i estudis de gènere a la Universitat de Barcelona. Prepara un assaig sobre el valor.

Pàgines