52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

10 tallers de cuina per a aquesta tardor

Diversos centres cívics
Tardor
  • Gastronomia
  • Tallers

Guisats amb xocolata, fast food sa, cuina afrodisíaca...

En el món de la cuina, mai és mal moment per fer experiments i provar coses noves. Ja sigui amb intensius d’un dia o amb tallers de dos mesos, la majoria de centres cívics ofereixen cursos per iniciar-se en gastronomies d’altres cultures o exprimir les possibilitats d’alguns aliments. Podeu consultar tota l’oferta de tallers de gastronomia al següent enllaç, i aquesta desena de tallers són algunes propostes. 
 
Cuina vegetariana per a no vegetarians! (ECO)
Centre Cívic Navas. Del 9/10 al 27/11. Més informació.

Teniu ganes de disminuir el consum de carn en la vostra dieta o d’augmentar la presència de verdures i fruites de temporada? El taller aprofundeix en les diferències entre proteïnes animals i vegetals i proposa receptes per augmentar la presència de les segones.

 
Cuina contemporània: la creativitat a la taula
Centre Cívic La Sedeta. Del 9/10 al 20/11. Més informació.

Si teniu ganes de salpebrar el dia a dia, aquest és un bon taller per posar-s’hi. S’hi ensenyaran diverses estratègies per reinventar receptes tradicionals, incorporar noves tècniques i experimentar amb colors, textures i sabors.

 
Fast Food sa
Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart. 10/10. Més informació.

No és una paradoxa: és possible preparar menjar ràpid que sigui, alhora, bo i saludable. El taller demostra que la falta de temps no renyeix necessàriament amb la salut, i proposa preparar deu plats en dues hores.

 
Maki sushi, niguiri sushi i chirashi sushi
Centre Cívic Can Castelló. Dilluns, del 16/10 al 6/11. Més informació.

Quatre sessions per aprendre, d’una vegada per totes, a preparar diversos tipus de sushi. S’ensenyarà com preparar l’arròs i diversos ingredients, tècniques i presentacions.

 
Tast de vins de proximitat
Centre Cívic El Sortidor. Del 26/10 al 16/11. Més informació.

El taller aprofundeix en les principals denominacions d’origen de la província de Barcelona per tal d’introduir-nos en l’univers vinícola local, en els cellers més representatius i interessants i els vins que s’hi ofereixen.

 
Cuina afrodisíaca
Centre Cívic Can Felipa. Del 27/10 al 22/12. Més informació.

Un curs didàctic que recorre els moments més importants de la història de la seducció gastronòmica i el concepte “afrodisíac”. Es prepararà un menú complet per gaudir d’un àpat ben plaent, i al final del taller es lliurarà un dossier amb totes les receptes.

 
Cuinem amb xocolata
Centre Cívic Casa Elizalde. 3 i 10/11. Més informació.

Heus aquí un taller dirigit als autèntics amants de la xocolata: es mostrarà com la xocolata no només forma part dels postres, sinó que també pot utilitzar-se en plats com guisats o rostits.

 
Cuines del món: Iran
Centre Cívic Guinardó. 8/11. Més informació.

La gastronomia també és una forma de viatge. El Centre Cívic Guinardó vol descobrir la diversitat cultural barcelonina a través de monogràfics gastronòmics sobre cuines de tot el món. Després de Benín, Colòmbia o Hongria, al novembre se celebra un monogràfic sobre l’Iran.  El taller combina receptes i història!

 
Cuina italiana
Centre Cívic Golferichs. Del 15/11 al 20/12. Més informació.

La cuina italiana és molt més que uns espaguetis, i els espaguetis poden arribar a estar molt ben fets. El programa del taller inclou plats com la caponata siciliana, arancini d’arròs, nyoquis, cacciucco a la livornesa o zabaione torinese. Bon profit!

 
Proteïnes vegetals: tofu, seitan i tempeh
Centre Cívic Can Verdaguer. 25/11. Més informació.

Un monogràfic de Mesquemenjar que proposa alternatives a les proteïnes d’origen animal. Els protagonistes d’aquestes receptes són el tofu, el tempeh i el seitan, derivats de la soja i del blat amb un alt percentatge proteic.

Activitats relacionades