52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

7 tallers gastronòmics per celebrar la tardor

Diversos centres cívics
Tardor 2018
  • Gastronomia
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Caquis, bolets, moniatos, magranes, codonys, carabasses, raïm i castanyes destaquen a la cuina

Quan l’estiu queda enrere en el calendari i la tardor ja treu el nas fent que els boscos es vesteixin de tonalitats grogues, vermelles i taronges, és necessari adaptar la cuina als nous productes que ofereix la natura afavorint les necessitats del cos amb la baixada de les temperatures.

Les parades dels mercats acullen amb joia el retorn de raïm, moniatos, caquis, magranes, codonys, carabasses, bolets i castanyes. Però com podem convertir tota aquesta riquesa en plats deliciosos? Feu un cop d'ull als tallers, cursos i seminaris gastronòmics relacionats amb l’estació acabada d’estrenar com l’especial Tardor a taula! del CC El Sortidor, als del CC Vil·la Florida o als del CC Navas. Una de les dates del calendari de tardor amb entitat pròpia és la Castanyada i totes les celebracions al voltant de Tots Sants que es fan arreu del món. En l’àmbit gastronòmic us proposem aquestes activitats:

Al CC Joan Oliver – Pere Quart programen Cuina de castanyada (del 10/10 al 31/10 – 17.00 h. 39,78 € + 12 € de material) tot combinant bolets, carabasses i castanyes als fogons i aconseguir combinar-los amb un lluç, un arròs o fins i tot uns canelons!

Des del CC Vil·la Florida proposen el seminari Especial moniatos i castanyes (del 05/11 al 12/11 – 19.00 h. 19,89 € + 8 € de material) per tal d’aprofitar la versatilitat d’aquests dos productes de temporada més enllà de la Castanyada.

Des del seminari Aliments imprescindibles de la tardor (del 15/11 al 22/11 – 19.00 h. 18,40 € + 8 € de material) del CC Navas, podreu aprendre quins aliments són necessaris per tal d'evitar refredats i la grip i a cuinar cremes, estofats i dolços amb aliments ecològics i de temporada.

Panellets, bunyols, huesos de santo o el pan de muerte mexicà són menges típiques del 1r de novembre. Apreneu a fer-los al taller Dolços de Tots Sants (25/10 – 18.30 h. 14,91 € + 7 € de suplement) del CC Cotxeres Borrell.

Si voleu aprendre a fer panellets (20/10 – 10.30 h) al CC Vil·la Florida podeu descobrir la recepta clàssica d’ametlles i pinyons en família. Hi pot participar un adult i fins a dues o tres criatures a partir de quatre anys.

El CC Sant Martí proposa el taller Cuina de Halloween (23/10 – 17.00 h. Gratuït) on podreu passar la tarda elaborant gelatines i altres delícies zombies.

Finalment, al CC Navas, joves d’entre 8 i 12 anys, també podran preparar un Menú terrorífic de Halloween (27/10 – 10.30 h): dits sagnants i ulls aterridors són algunes de les receptes que posaran els pèls de punta a més d’un.

Activitats relacionades