52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Balet & Blay, animadors de somnis

Centre Cívic El Coll
Del 8 al 31/10

El Centre Cívic El Coll – La Bruguera organitza un cicle d'activitats per conèixer aquests estudis pioners d'animació

Els estudis Balet i Blay, ubicats al barri del Coll (en concret al Passeig Nostra Senyora del Coll) van ser responsables, entre d'altres pel·lícules, de Garbancito de la Mancha, el primer llargmetratge d'animació produït a Espanya i el primer en color a Europa.

Amb motiu del 70 aniversari d'aquest film, el Centre Cívic El Coll – La Bruguera organitza un cicle d'activitats per conèixer millor el treball d'aquests estudis pioners.

L'exposició Balet &Blay, animadors de somnis, que es podrà veure del 8 al 31/10, presenta un recull d’imatges i documents que ens apropen a la producció d’aquests estudis. També podrem conèixer el treball dels seus artistes gràfics.

El 15/10 a les 19 h tindrà lloc una taula rodona al voltant de la figura d'Arturo Moreno, director artístic del film i dibuixant a revistes de l'època com TBO.

El 22/10 a les 19 h, tindrà lloc una taula rodona amb professionals de l'animació i representant d'escoles. S'hi parlarà de l'evolució del cinema de dibuixos animats al nostre país, de l'acetat que s'emprava a l'època de Balet & Blay fins a les tècniques 3D, i també d'algunes possibilitats de futur.

Activitats relacionades