52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Descobreix Barcelona a través de 6 tallers

Diversos centres cívics
Tardor
  • Tallers

La ciutat a través de la seva arquitectura, la seva història i el seu art

Molts hi fem vida diària: habitem els seus barris, hi anem a treballar, hi estudiem o hi desenvolupem la nostra vida social. Però, darrere els seus carrers i les seves places, la ciutat de Barcelona amaga capes i capes d’històries, de xarxes i de vides que mai acabarem de conèixer del tot. Una bona estratègia per redescobrir la ciutat és endinsar-s’hi a través d’aquesta mitja dotzena de tallers.
 
Història de l’art a Barcelona: de l’origen romà a l’esplendor medieval 
Centre Cívic Casa Elizalde. Del 26/09 al 28/11. Més informació.

A través de set sessions i tres sortides, la història de la ciutat es descobreix a partir de les seves manifestacions artístiques, des de la fundació com a ciutat romana fins a la transformació medieval.

 
Passejades per Barcelona
Centre Cívic Urgell. Del 2/10 al 20/11. Més informació.

Jordi Corominas també és l’instructor d’aquest taller del Centre Cívic Urgell, que s’acosta a Barcelona des de la posició del passejant, el flâneur. Es voltarà per l’Eixample, Montjuïc i els cabarets del Paral·lel i es parlarà de la Barcelona obrera, de bohemis i de criminals.

 
Història de Barcelona: de la Guerra Civil al Porciolisme
Centre Cívic La Sedeta. Del 3/10 al 5/12. Més informació.

La Guerra Civil i l’etapa franquista són els protagonistes d’aquest curs d’història de Barcelona, que va des de les conseqüències de la guerra fins a les petites renaixences que apareixen durant el polèmic mandat de Porcioles. Curs impartit per Jordi Corominas.

 
Visitem la Barcelona cultural 
Centre Cívic Can Castelló. Del 4/10 al 20/12. Més informació.

Can Castelló ofereix una aproximació cultural a la vida barcelonina. En aquesta ocasió, la ciutat serà descoberta a través dels seus museus, centres culturals, exposicions temporals i espais d’interès artístic.

 
Descobreix edificis singulars de Barcelona
Centre Cívic Casa Golferichs. Del 4/10 al 22/11. Més informació.

Les arquitectures singulars de Barcelona són les protagonistes d’aquest taller, que proposa visites a cases, palaus, esglésies o fàbriques que tenen un interès especial per a la ciutat, com el Palau Baró Quadras, el Palau Macaya o el Cercle Eqüestre.

 
Història dels barris i dels seus llocs emblemàtics
Centre Cívic Cotxeres de Sants. Del 8/10 al 17/12. Més informació.

L’associació Mexcat lidera aquest taller, que se centra concretament en alguns barris de Barcelona i els seus trets característics. En aquesta ocasió es tractaran Sants, el Poble-sec, el Born i Santa Caterina, el Raval, Sarrià i del Clot a la Sagrera.

 

Activitats relacionades