52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Last days in Shibati

Diversos centres cívics
13, 18 i 20/12/2018
  • Cinema

El Documental del mes incorpora una nova sala d'exhibició

La gentrificació és un problema que amenaça els centres de moltes ciutats, especialment europees, expulsant-ne els veïns amb la pujada de preus i l'arribada de llogaters d'un poder adquisitiu més alt. Sovint es fa passar com un procés de modernització, ja que el barri pateix un canvi radical amb la restauració d'edificis o directament l'enderroc i construcció de nous immobles.

La destrucció de les antigues barriades, també a la Xina, és un reflex de les polítiques urbanístiques, socials i culturals d'un país on el que és vell, tradicional i històric ha de donar pas a la novetat, contemporània i sense ànima.

És precisament d'aquest procés que parla el documental del mes de desembre, Last days in Shibati a través de les vivències de la Xue Lian i en Zhou Hong, que es veuen obligats a abandonar els carrerons estrets de Shibati, la darrera barriada històrica de la ciutat de Chongquing.

Des de la seva estrena l'any 2017, Last days in Shibati ha estat premiat a diversos festivals de cinema com Festival de cinéma du Réel (França), el de Guanajuato (Mèxic), IDFA (Països Baixos), Internacional Human Rights Film Festival Vienna (Àustria), FIFEQ Montreal (Canadà), Deauville Green Awards (França), a més de ser a la secció oficial del Festival Docs Barcelona del 2018.

Hendrick Dusollier, llicenciat en Belles Arts a París, va sorprendre tothom amb la seva primera incursió al cinema amb el curt Obras (2004) sobre la brutal destrucció irreversible del centre històric de Barcelona. Una proposta tècnica i artística sense precedents que va ser seleccionada a Locarno, nominada al premi César, SCAM, i es va convertir en el curtmetratge més premiat de l'any en festivals internacionals. Amb Last days in Shibati, recupera el tema de la primera pel·lícula traslladant-nos a la Xina.

Es podrà veure, com habitualment, a les pantalles de l'Auditori Sant Martí (13/12 – 20.00 h), del CC Casa Elizalde (18/12 – 19.30 h), del CC Ateneu Fort Pienc (20/12 – 19.30 h) i, per primer cop, al CC Torre Llobeta (18/12 – 19.00 h) que s'estrena en la projecció del Documental del mes, Docs Barcelona.

Activitats relacionades