51 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

51 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Documental del Mes: Shadow Girl

Centre Cívic Fort Pienc i Casa Elizalde
16 i 21 de març
 • Cinema

Un documental que ens endinsa en el món de la ceguesa 

El Documental del Mes és una iniciativa de DocsBarcelona que, cada mes, organitza la projecció d’un film documental a sales de tot l’Estat espanyol. A Barcelona es projecta a diversos equipaments, i hi ha tres centres cívics que el projecten de manera recurrent: l’Auditori de Sant Martí, la Casa Elizalde i el Centre Cívic Fort Pienc. 

 

Aquest mes és el torn del documental Shadow Girl (Niña sombra), un film d’arrel autobiogràfica de la cineasta xilena Maria Teresa Larraín. La pel·lícula relata com, mentre editava la seva última pel·lícula, la cineasta va començar a notar que perdia la vista. Paral·lelament a això, però, Larraín va haver de viatjar a Xile a causa de la mort de la seva mare, i va ser caminant pels carrers de Santiago que va fixar-se en el món dels venedors ambulants cecs de La Alameda, l’avinguda principal de la capital xilena. 

 

Així, el punt de partida autobiogràfic s’acaba convertint en un viatge cap a les profunditats de la ceguesa. Una narració plena de coratge i optimisme que ha estat guardonada en festivals de cinema documental d’arreu del món: la Xina, Indonèsia, el Regne Unit, Catalunya i, evidentment, Xile. 

 

El documental ja va poder veure’s el 9 de març a l’Auditori Sant Martí, i durant la segona quinzena de març es podrà veure als altres dos equipaments: el 16 de març al Centre Cívic Fort Pienc i el 21 de març a la Casa Elizalde. En els dos casos, la projecció tindrà lloc a les 19.30 h i és amb entrada gratuïta. 

Activitats relacionades

 • Instal·lacions, jazz, il·lustracions i expedicions polars en l'últim tram del festival Tangent...

  On:
  Centres cívics de l'Eixample
  Quan:
  Fins al 27 de juliol
 • L’exposició presenta rajoles que van utilitzar-se com a revestiment i decoració entre aquests...

  On:
  Centre Cívic Sant Andreu
  Quan:
  Fins al 25 de juliol
 • El Festival de les Arts de l’Eixample proposa música, espectacles i molt més 

  On:
  Centres cívics de l’Eixample
  Quan:
  Del 8 de juny al 27 de juliol