52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Poble-sec amb PerSpectiva de gènere

CC Albareda i CC El Sortidor
Fins a l'11/04/2019
 • Art i exposicions
 • Ciències socials
 • Cinema
 • Divulgació
 • Gastronomia
 • Música

Noves activitats del cicle conjunt entre l'Albareda i El Sortidor

Com cada trimestre, el CC Albareda (CCA) i el CC El Sortidor (CCES), així com la Biblioteca del Poble-sec Francesc Boix (BFB), organitzen una sèrie d'activitats amb mirada de gènere. Fins al dia 11 d'abril, exposicions, concerts, xerrades, itineraris i cinema amb el corresponent debat posterior, posaran el paper de la dona en la societat contemporània a la palestra. A més a més, les propostes d'aquest trimestre coincideixen amb la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Amb motiu del 8 de març, els itineraris del CC El Sortidor visibilitzen el paper de la dona en el món rural actual. La primera de les rutes, Del camp a la fàbrica. Migracions, pobresa i resistències a la ciutat industrial (27/02 – 18.30 h), aborda els processos migratoris dels segles XIX i XX. En el recorregut per Ciutat Vella es posa èmfasis en els mecanismes de resistència, comunitat i solidaritat que van teixir les dones vingudes del món rural que van anar a treballar a les fàbriques de Barcelona. Sembrant en femení (23/03 – 10.30 h), la segona sortida del trimestre, permet conèixer el conreu d'hortalisses ecològiques i varietats tradicionals que se sembren als Jardins de la Serreta, a la Floresta. A més a més, us emportareu a casa un petit planter de llavors tradicionals que haureu preparat vosaltres mateixos!

Seguint la relació entre dona i món rural, el CC El Sortidor inclou tres xerrades al menú trimestral. Som d'ofici femení, dona i cervesa (28/02 – 19.00 h) parla de la força impulsora de la dona a la indústria cervesera des de l'antiguitat fins al dia d'avui. I podreu tastar la cervesa ecològica, sense gluten i elaborada amb ordi, Ninkasi! A la següent conversa Agroecologia i feminismes (05/03 – 19.00 h), la ponent defensa que sense feminisme no hi ha sobirania alimentària. Dones i treball al Poble-sec (14/03 – 19.00 h) serà la taula rodona on diverses cooperatives del barri debatran sobre els projectes d'empoderament del Poble-sec. De dones, però dedicades a la música, també en parlaran al CC Albareda a la conferència Alice Coltrane... on ens vols portar? (21/03 – 19.30 h), una sessió per descobrir aquesta compositora de jazz.

Precisament, les actuacions en directe són el plat fort del CC Albareda. El cicle Amazones, porta projectes musicals protagonitzats i liderats per dones. El primer concert Dones, músiques, migrades. Relats des de Barcelona (15/03 – 20.00 h) fa pujar a l'escenari el projecte de creació col·lectiva Desgenerant el Raval amb artistes de diversos racons del món. La segona actuació va a càrrec de les quatre components de Laboratoria (22/03 – 20.00 h), el canal d'experimentació entorn els sons flamencs, forma part del Barcelona Districte Cultural. La darrera proposta del cicle és el concert de Marta Delmont (29/03 – 20.00 h) que hi presentarà el seu segon disc Landlords (2018).

El CC Albareda participa, també, al cicle de Cinema Àfrica i Dona organitzat per AfricAdoolu, un col·lectiu de persones vinculades al món de l'art i la cultura. A l'equipament del Poble-sec s'hi podrà veure el documental A peine j'ouvre les yeux (28/03 – 19.00 h) entorn la jove tunisiana Farah que, en contra dels desitjos familiars d'estudiar medecina es vol dedicar a cantar a una banda de rock. La darrera projecció amb cinefòrum porta, conjuntament amb l'In-Edit Festival, el documental Matangi / Maya / M. I. A. (11/04 – 19.30 h), un accés incomparable i íntim a l'artista en les seves batalles amb la indústria de la música i els mitjans de comunicació tradicionals, a mesura que el seu èxit i la seva fama s'estenen, convertint-se en una de les veus més reconegudes, discutides i provocadores de la música actual.

Les activitats en PerSpectiva del trimestre es complementen amb les exposicions Punk en femení (fins al 25/02 al CCA) i Dones de Barcelona (01-17/03, CCES).

Totes les activitats són gratuïtes i per participar-hi, cal haver realitzat una inscripció prèvia al centre cívic corresponent. Només la conversa sobre cervesa té un suplement de 3 € pel tast.

Activitats relacionades

 • Tardes espectaculars per a petits i grans

  On:
  CC Sant Martí
  Quan:
  23/03, 18/05, 11/07, 26/10 i 21/12/2019
 • Aquesta primavera, agafa la càmera!

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 19/06/2019
 • Espectacles familiars de primavera

  On:
  CC Casa Groga
  Quan:
  07/04, 05/05 i 09/06/2019