52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Neix Barcelona Districte Cultural

Diversos centres cívics
Permanente
 • Ciències socials
 • Dansa
 • Teatre

La iniciativa porta espectacles emergents i consolidats a diversos centres cívics

Enfortir el vincle entre el circuit cultural i la ciutadania, crear nous públics i recolzar el talent local: aquests són alguns dels objectius de Barcelona Districte Cultural, una iniciativa que ha engegat aquest mes de maig. 

El projecte consisteix en la programació de diversos espectacles d’arts escèniques i audiovisuals a centres cívics de Barcelona. L’objectiu és enfortir la cultura de proximitat, mesclar propostes consagrades i emergents i permetre que els usuaris dels centres cívics puguin gaudir de més espectacles arriscats i de qualitat. 

En què consisteix?

D’una banda, Barcelona Districte Cultural presenta un circuit estable d’espectacles professionals que volen, també, enfortir les sinèrgies entre els espais programadors, els artistes i el públic. També s’organitzarà un programa de projectes de creació artística compartida.

Aquest 2017, el festival comença amb un primer tast. Se celebrarà dues edicions: una aquest maig i juny i l’altra els mesos d’octubre, novembre i desembre, i les dues de caràcter gratuït.  A partir del 2018, es calcula que s’augmentarà el nombre de propostes, actuacions i centres cívics participants. 

Els espectacles han estat escollits per una Comissió General de Programació, formada pels programadors de tots els centres cívics que hi participen i un conjunt de prescriptors, entre els quals hi ha crítics o directors de festivals com el BAM o el Grec. A partir d’aquí, cada centre cívic escull els espectacles que vol acollir. 
 

Activitats relacionades

 • jazz al juny

  Concerts nocturns o a la fresca de jardins

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Juny
 • el cel del carmel

  Les bandes sonores són les protagonistes de les activitats

  On:
  Centre Cívic Carmel
  Quan:
  Del 9 al 27 de maig
 • consum responsable

  Alternatives verdes i activitats com Renova la teva roba

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Del 7 de maig a l'1 de juny