52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Parlem de ciència

CC Vil·la Urània
Del 27/09 al 12/12/2018
  • Ciència i tecnologia
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Sis conferències de la mà d'AstroBarcelona i Aster

Des que la Casa Sagnier va traslladar-se a Vil·la Urània, l'antic domicili de l'astrònom Josep Comas i Solà, les seves activitats han pres un caire més científic, tot i no renegar de la seva essència tèxtil heretada de la Galeria Sagnier que tants èxits li ha reportat.

Entre les moltes propostes entorn aquesta nova línia, hi trobem experiments, itineraris de descoberta i fins i tot tallers de cuina on la química té un paper fonamental. Amb tot, hi destaquen un seguit de conferències de divulgació astronòmica a càrrec d'AstroBarcelona i d'Aster, l'Agrupació astronòmica de Barcelona, que haguessin satisfet el mateix Comas i Solà en el seu ànim de difondre el coneixement de l'univers.

A la primera de les conferències, anomenada Què en sabem, dels forats negres? (26/09 – 19 h), l'Ignasi Ribas hi descriurà les tècniques per descobrir forats negres i les característiques d'aquests objectes fascinants.

En un acte posterior, el dr. Ignasi Casanova parlarà de com està La recerca astrobiològica dels planetes del sistema solar (05/10 – 19 h) actualment. La següent sessió deixa de banda els astres i s'endinsarà en les utilitats de la Impressió 3D com a eina d'aprenentatge contínua (24/10 – 19 h), les possibilitats d'aquesta tècnica tan moderna. L'Aitor Martínez serà qui ens en farà cinc cèntims.

Reprenent el tema de la primera conferència, l'Albert Morral d'AstroBarcelona posarà la base per conèixer Els enigmàtics forats negres (09/11 – 19 h): què són, com es formen i què se'n sap d'aquests monstres gravitatoris. Els CubeSats (mini satèl·lits) com a eina d'aprenentatge (20/11 – 19 h) serà el subjecte de la següent xerrada a càrrec d'en Joshua Tristancho que explicarà la seva anatomia, funcionament i projectes actuals de recerca.

Finalment, la següent dissertació tractarà sobre L'astronomia xinesa (12/12 – 19h). Josep Bordés, membre d'Aster, parlarà dels primers astrònoms xinesos, els instruments o invents remarcables de tots els temps i la seva perseverança en l'observació celeste.

Podeu assistir a les converses de manera gratuïta, tot i que cal reservar cadira des d'aquest enllaç.

Activitats relacionades