52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Què és la pau?

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Torre Llobeta, CC Casa Golferichs, CC Navas i CC El Sortidor
04, 16, 31/05 i 08/06/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Jordi Mir i M. Gabriela Serra

Quins significats té avui dia en un context de més bel·licisme en el món occidental?

La paraula pau pot tenir molts significats. Per això, en aquesta sessió ens preguntem què és la pau, què és la violència, què és el conflicte i com ens hi relacionem. La violència es pot contraposar al concepte de pau, però pot tenir diferents formes, intensitat i extensió. La pau és la simple absència de guerra o la consecució de l’harmonia de la persona amb si mateixa i el món que l’envolta? És quelcom que ens ve donat i que hem de defensar o que hem de lluitar per construir?

CC Torre Llobeta
Dijous, 4 de maig, a les 19.00 h
Modera: João França
Reserves

CC Casa Golferichs
Dimarts, 16 de maig, a les 19.00 h
Modera: João França
Reserves
>> Llegiu-ne la crònica a la revista Núvol <<

CC Navas
Dimecres, 31 de maig, a les 19.00 h
Modera: João França
Reserves

CC El Sortidor
Dijous, 8 de juny, a les 19.00 h
Modera: João França
Reserves


Jordi Mir i Garcia
Professor de filosofia moral i política al Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i a la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
La seva recerca se centra en l’ètica, el pensament i l’acció dels moviments socials. És autor del llibre col·lectiu Filosofía de la paz, així com de 5 años de 15M. Movimientos sociales construyendo democracia.

M. Gabriela Serra i Frediani
Mestra i activista social
Ha estat militant de diversos moviments socials. Va ser membre de Brigades Internacionals de Pau a Guatemala, de diversos consells assessors de cooperació, presidenta de la Federació Catalana d’ONGD i diputada per la CUP. Actualment, és presidenta del Consell Català de Foment de la Pau

João França
Periodista
Graduat en Humanitats i màster en Antropologia i Etnografia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinxera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual de uso, i ha dirigit El fil rosa, sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF.

Activitats relacionades