52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Qui són les "fotolateras"?

Centre Cívic Can Basté
Del 20 de juliol al 23 de setembre
  • Art i exposicions
  • Fotografia

Can Basté presenta una mostra de Lola Barcia i Marinela Forcadell, que revelen imatges en llaunes metàl·liques 

Lola Barcía i Marinela Forcadell, que s’autodenominen “las fotolateras”, descriuen la seva tasca fotogràfica d’aquesta manera: “Nosaltres no disparem fotos, nosaltres CUINEM fotos. Coneixem la càmera digital, la gran capacitat d’emmagatzematge que una sola targeta de memòria pot arribar a tenir, les possibilitats de llum, enfocament, retoc… però ens agrada cuinar cada imatge, triar l’enquadrament, el temps, revelar-la, acaronar-la.”

Barcía i Forcadell utilitzen un mètode fotogràfic artesanal que consisteix en “cuinar” la fotografia dins d’una llauna metàl·lica sense lent, visor ni disparador, i en què la llum entra a través d’un petit orifici anomenat “estenop”. Barcía i Forcadell van anar endinsant-se en el món de la fotografia estenopeica i les tècniques artesanals de revelat i des de llavors han impartit diversos cursos sobre aquesta tècnica.  

Ara, les dues fotògrafes presenten algunes de les creacions al Centre Cívic Can Basté: la mostra Ciudades enlatadas presenta algunes de les fotografies de viatges que han anat fent durant els últims temps i que han revelat a través dels seus laboratoris ambulants.

La mostra és d’entrada lliure i es pot visitar del 20 de juliol al 23 de setembre, tot i que durant l’agost el centre cívic roman tancat. Si esteu interessats en experimentar amb la imatge, el mateix Centre Cívic Can Basté ofereix tallers de fotografia i serveis com un laboratori o un plató. Més informació al següent enllaç. 

Activitats relacionades