52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Se celebra el Dia sense cotxes

Diversos centres cívics
22 de setembre
  • Ciències socials
  • Divulgació
  • DIY
  • Familiar
  • Tallers

Hi haurà tallers, exhibicions, concerts i diverses ocupacions de l’espai públic 

El divendres 22 de setembre és el Dia sense cotxes, una celebració mundial que vol posar de manifest la necessitat de reduir la presència d’automòbils a la ciutat per tal que els ciutadans gaudeixen de més bones condicions mediambientals, acústiques i de qualitat de vida en general.

Enguany la celebració es vertebra en tres eixos: la pacificació de la cruïlla Borrell-Tamarit, un conjunt d’activitats per part d’escoles i equipaments i la priorització del transport públic i la bicicleta a dos carrers importants, la Via Laietana i Gran de Gràcia.

Diversos centres cívics se sumen a la celebració amb activitats de tota mena. A mode d’exemple, es faran activitats com les següents.  

El Centre Cívic Bon Pastor se suma a la jornada de “Juga i crea!”: el divendres 22 a partir de les 17.30 h els equipaments del barri sortiran a la plaça del centre cívic per ocupar el carrer a través d’activitats i tallers de caire familiar. La Casa Orlandai s’instal·larà a partir de les 16.30 h a la placeta del Xiprer i organitzarà un espai de jocs gegants i un espai de reparació de bicicletes. El Centre Cívic Casa Sagnier tallarà el carrer Brusi per fer un circuit de vehicles elèctrics, un taller de graffiti, una exhibició de robòtica i un concert infantil amb el grup Jamaikids; a Can Castelló, a les 17.30 h, se celebrarà la taula rodona “Can Castelló sobre rodes”.

El Centre Cívic Vil·la Florida prepara diversos activitats: a les 17 h hi haurà un circuit urbà d’skate i la sessió de contes Cont(e)minats, i a les 18 h un taller infantil de creació de reflectants. El Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts ha habilitat un espai obert de circ al carrer, i el Centre Cívic Navas convertirà el carrer Josep Estivill (entre Navas de Tolosa i Biscaia) en un espai pirata!

Tot plegat, un munt de bones ocasions per gaudir d’un espai públic més diàfan i més lliure de vehicles. Podeu consultar més informació sobre cada activitat a l'equipament concret. 

Activitats relacionades